Tvarohovo-ovocný koláč (nejen) z remosky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva necelý
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 120
      g cukr krupice
    • 150
      g máslo
    • citronová kůra dle chuti
  • Náplň
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 6
      lžíce mléko 4 -
    • 1
      lžíce vanilkový pudink
    • 3
      lžíce cukr krupice dle chuti a sladkosti ovoce, cca 2 -
    • 300
      g jablka , hrušky, švestky, broskve, meruňky, třešně, borůvky... cca 250 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do remosky nebo koláčové (dortové) formy cca 23 cm, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem si nasypeme asi 65% procent vytvořeného drobenkového těsta, které na dno dlaní umačkáme. Drobenkové těsto si připravíme tak, že všechny sypké ingredience společně se změklým máslem prožmouláme v prstech na drobenku.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Na umačkané drobenkové těsto si nandáme náplň umíchanou z tvarohu, mléka, cukru a pudinku do krémové konzistence a na náplň poskládáme ovoce dle vlastního výběru a sezony. Použít můžeme jak čerstvé, tak i okapané kompotované.
3
Ovoce zasypeme zbylým těstem - drobenkou. Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 25 - 30 minut dozlatova. Jinak koláč vkládáme do předehřáté trouby na 170 a pečeme taktéž, dozlatova.

RADA: 5 vychytávek nejen při pečení sladkého

4
Koláč je po upečení křehčí a křupavější, do druhého dne zvláční a proleží se.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: