Drobenkový koláč s tvarohovou rebarborou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 25
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Drobenka (těsto)
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      ks vanilkový cukr nebo skořicový
    • 200
      g cukr krupice
    • 250
      g máslo nebo Hera - změklé
    • 2
      lžíce mléko dle potřeby, cca
    • pečící papír na vyložení vyššího plechu
  • Rebarborový tvaroh
    • 750
      g měkký tvaroh
    • 3
      ks vejce
    • 180
      g cukr krupice dle chuti, cca
    • 500
      g rebarbora očištěná a pokrájená, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse smícháme mouky, cukry a prášek do pečiva. Přidáme pokrájené změklý tuk a vypracujeme drobenku (žmolenku). Pokud se nám těsto nedrolí, ale spíše sype, přidáme trochu mléka. Drobenku můžeme ochutit i citronovou kůrou.
2
Rebarborový tvaroh: žloutky vyšleháme s cukrem a tvarohem, přidáme tuhý sníh z bílků a pak zlehka vmícháme i pokrájenou rebarboru. Tvaroh můžeme dochutit i skořicí nebo citronovou kůrou. Přidat můžeme i rozinky.
3
Větší polovinu drobenky rovnoměrně nasypeme na dno pekáče s pečícím papírem. Na tu nalijeme rebarborový tvaroh a ten posypeme zbylou drobenkou.
4
Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dorůžova.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • fenaStella
    fenaStella |

    19. 7. 2016 14:33

    Výborný koláč, dala jsem borůvky místo rebarbory.. <3

  • Mishell Chill
    Mishell Chill |

    4. 6. 2016 20:07

    Můžu jen doporučit, rychlý a výborný 8-)

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    29. 5. 2016 09:32

    Drobenkový koláč je výborný i s jiným ovocem. Třeba s broskvemi nebo rybízem.

  • nwon
    nwon |

    28. 5. 2016 12:03

    Vyborny kolac. Dekuji za recept.

  • Edita
    Edita |

    19. 5. 2016 19:13

    Koláč je opravdu vynikající. Budu péct s rebarborou už jen tento.

  • Kateřina Tomanová
    Kateřina Tomanová |

    17. 5. 2016 14:48

    Děkuji za recept. Není opravdu těžký je výborný a vypadá taky senzačně <3 <3 <3 !

  • Vendula
    Vendula |

    4. 5. 2016 05:32

    Výborný koláč, určitě jsem ho nedělala naposledy ;p

  • Marie
    Marie |

    28. 4. 2016 15:15

    Nejlepší rebarborový koláč co jsem jedla <3 . Není těžký na přípravu, je neskutečně žravý a i vypadá úžasně! Můžu doporučit opravdu všem, protože když se nesní hned, tak druhý den je ještě lepší a litujete, že ho už moc není :-D .

  • Iveta Baťková
    Iveta Baťková |

    27. 5. 2015 06:20

    Můžu vřele doporučit! Včera jsem ho poprvé vyzkoušela z polovičních ingrediencí a v pátek budu péct rodině další, ale už na velký plech.

  • Sasa
    Sasa |

    24. 5. 2015 22:22

    Dekuji za recept, kolacek fakt vyborny! :-)

  • Mirka Čadová
    Mirka Čadová |

    15. 5. 2015 11:18

    Včera jsem si myslela že je luxusní, ale dneska je ještě mnohem lepší a moc nám chutná.

  • Petra
    Petra |

    19. 7. 2014 21:27

    buchta se povedla, náplň je skvělá

  • Veruli
    Veruli |

    10. 6. 2014 22:11

    Výborný, doporučuji :-) <:-) Recept už jsem musela přeposlat všem svým kamarádkam, jen se po něm zaprášilo ;-) 8-)

  • Kristyna N.
    Kristyna N. |

    10. 6. 2014 16:01

    Jednoduchý, rychlý a přitom výborný koláček :)

  • Hanka Soukupová
    Hanka Soukupová |

    9. 5. 2014 19:46

    Koláč je opravdu výborný a určitě ho vyzkouším třeba i s jahodami. Děkuji a doporučuji. Hanka

  • Katka
    Katka |

    29. 4. 2014 21:01

    Je to moc dobrý koláč. Děkuji vám za další skvělý recept :)) Rebarbory je dost a píct pořád ten samý dokola se taky nedá :)) Výborná změna :))

Další doporučené recepty: