Tradiční Zbojnický salát

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks cibule Velké cibule
    • 2
      ks nakládané okurky
    • 3
      ks nakládané feferonky
    • 0,5
      kg kabanos
    • 1
      lžíce hořčice
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce kečup
    • 2
      lžíce voda
    • 2
      špetka pepř celý
    • 2
      lžička chilli omáčka pro milovníky extra pálivého salátu
    • 250
      g majonéza (ne tatarka!)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pamatujete si na klasický „Zbojnický salát“ prodávaný třeba v pražské Koruně apod.?
2
Od té doby se dají koupit nejrůznější „Loupežnické“, „Rumcajs“ a podobné saláty, ale žádný z nich už není takový…
3
Věřte, nevěřte, pídila jsem se po receptu na tento tradiční „Zbojničák“ skoro rok a sehnala jsem!
4
Na internetu najdete stovky receptů na tento salát, ale žádný není jako ten tradiční.
5
Fígl je velice jednoduchý. Stačí povařit suroviny na dresing…
6
Tak pojďme na to:
7
Suroviny na salát (cibule, okurky, feferonky, salám) pokrájíme na proužky, promícháme v míse. Suroviny na dresing dáme do kastrolku, řádně promícháme a za stálého míchání lehce povaříme (nesmíme připálit!!!).
8
Až se voda vyvaří, ještě teplé vmícháme do směsi na salát (do cibule, salámu apod.) a úplně nakonec vmícháme majolku.
9
Kdo chce, ještě přidá dle chuti trochu černého mletého pepře (osobně miluji).
10
DŮKLADNĚ VŠE PROMÍCHÁME.
11
Až vše poněkud vystydne, dáme do lednice a podáváme nejlépe až druhý den, s pečivem, ideální rohlík, housky, ale známo i s chlebem… obrou chuť!

Komentáře k receptu

  • Wanda
    Wanda |

    13. 8. 2014 21:38

    Zdena: Asi jste nepochopila pointu, nešlo o vařenou marinádu (vlastně o marinádu vůbec, nic se nemarinovalo, jednalo se o dresing)... Šlo o celek, který v kombinaci s ostaními surovinami vznikne. Receptů s povařeným dresingem je zde spousta, to máte pravdu. Ale zde šlo o tradici. Pardon.

  • Zdena
    Zdena |

    9. 8. 2014 12:43

    Vařená marináda míchaná s majolkou se do salátů přidává běžné a takových receptů je tu fůra.

Další doporučené recepty: