Tradiční francouzská cibulačka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: galvani

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g máslo
    • 750
      g cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 45
      g hladká mouka
    • 2
      l hovězí vývar
    • 250
      ml bílé víno - suché
    • 1
      ks bobkový list větší
    • 2
      ks tymián větvičky
    • 1
      lžička sůl dle chuti
    • 0,5
      lžička pepř drcený dle chuti
    • 12
      plátek bílá veka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozpustíme máslo v hrnci s tlustým dnem a přidáme cibuli nakrájeno na malé plátky, dále lžičku cukru. Na mírném ohni , za občasného míchání, smažíme cibuli 25 minut, nebo dokud neztmavne a nezačne karamelizovat.
2
Poté přidáme prolisovaný česnek a mouku a 2 minuty mícháme. Pomalu a za stálého míchání přidáváme vývar a víno dokud se nezačne vařit. Přidáme bobkový list a větvičky tymiánu, dochutíme solí a pepřem. Hrnec přikryjeme pokličkou a necháme lehce bublat 25 minut.
3
Odstraníme bobkový list a tymián a dochutíme. Mezitím rozehřejeme gril.
4
Opečeme veku a vložíme ji do polévky po dvou kusech. Zasypte sýrem a vložíme pod gril, dokud sýr neztmavne.
5
Okamžitě podáváme. Přeji dobrou chuť.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.