lžíce
dijonská hořčice
(nebo směs plnotučné a kremžské)
200
g
šunka
200
g
sýr
nebo ementálu
tymián
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Rozválíme listové těsto na sílu zhruba 4-5 mm, položíme na plech a potřeme hořčicí (nejlepší je dijonská), posypeme strouhaným sýrem (pořádnou vrstvu), šunkou pokrájenou na kostičky, poklademe plátky rajčat, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a na závěr posypeme trochou strouhaného sýra. V předem rozehřáté troubě pečeme, až těsto zrůžoví.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
eli
|29. 5. 2007 22:18
Mam novy tip jak na to, listove testo dam na plech, propicham vidlickou a dam do vyhrate trouby tak na 5 minut a teprve potom oblozim a dam dopect. Testo pak neni "varene" ale krasne vylistovane.
Eli
|26. 1. 2007 19:17
Ireno, jestli si tou hortici nejste jista, poprve ji dejte jen malo, a jestli to rodine bude chutnat, priste muzete dat vic. Ty moje 2 lzice v receptu je mozna napoprve moc. Tak at vam chutna:-)
Irena Klasová
|26. 1. 2007 15:28
Eli zkusím to tedy vyzkoušet s hořčicí, i když jsem spíše kečupová (jediná z rodiny totiž nejím hořčici), ale na trošek si dám přeci jen ten kečup. Doma používáme jedině Dijonskou od Hellmanns, ta je prý nejlepší.
Evelina K.
|25. 1. 2007 19:24
Eli, velmi podobny tarte delam taky. Akorat nedavam sunku a misto tymianu bazalku. Te dijonske hortice davam trochu min nez vy, ale vas pritel ma pravdu, ze bez ni to neni ono. A take je pravda, ze to francouzske listove testo chutna trochu jinak nez ta kostka, ktera se bezne prodava v Cechach. Kolac je ovsem mnamka.
Eli
|25. 1. 2007 15:18
Ireno, tenhle recept mam od meho francouzskeho pritele a ten na dijonskou hortici neda dopustit. Diky ni je to dost pikantni a takovy zvlastni. Ale urcite je to moc dobry i s kecupem:-)
Eli
|25. 1. 2007 15:14
Baro, ziju ve Francii, taky jsem nejdriv listovy testo nemohla sehnat, protoze jsem porad hledala takovy to klasicky cesky hranaty zmrazeny testo. Jenze francouzi jsou lini a prodavaji ho uz vyvalene do kulata, srolovane do rulicky i s pecicim papirem. Takze staci rozbalit, naskladat rajcata a pect. Takze se prodava jako takova dlouha rulicka, a neni mrazeny, ale jen chlazeny. Treba to v anglii bude podobny. Na tom mym teste je to napsany i anglicky "Puff Pastry", takze to znamena ze aspon minimalne nekde v Anglii to mit musi:-)
ELA
|25. 1. 2007 15:09
Ireno, určitě, takhle jsme dřív dělali "falešnou pizzu" (ingrediencí je mnoho kombinací, ale to už sem nepatří, to bych měnila recept)
Irena Klasová
|25. 1. 2007 14:51
Dal by se použít mimo hořčice i kečup?
Bara
|25. 1. 2007 12:34
Tak tohle vypada uplne super, mam na to desnou chut, jenze jsem ted v anglii a nemuzu tu sehnat listovy testo