Sýrové kuře na česnekové smetaně

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 0,3
      l smetana
    • 6
      stroužek česnek
    • 150
      g cihla Strouhaná
    • sůl
    • pepř mletý
    • alobal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře rozdělíme na osminy a vyrovnáme těsně vedle sebe do pekáče s víkem. Pokud nemáme pekáč s víkem, pomůžeme si alobalem. Maso osolíme, opepříme, česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky a zasypeme jím kuře. Vše zalejeme smetanou a zasypeme strouhaným sýrem.
2
Pečeme přikryté víkem nebo alobalem v horké troubě tak půl hodiny, pak dopékáme deset minut bez víka, aby se udělala kůrka. Během pečení už není potřeba ničím podlévat. Jako příloha jsou dobré brambory a zeleninový salát.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    7. 12. 2010 00:54

    Foto nikde,tak posílám další :-(.Co se jídla týká,tak moc dobré :-)...

  • sergej papáček
    sergej papáček |

    9. 9. 2010 16:37

    Receptů kuře + česnek + smetana + sýr není nikdy dost, vždyť je to tak dobré!!! Zkuste s kuřetem nejdřív 5x oběhnout barák a dál pak podle tohodle receptu, to je teprve mňamka! Zkuste, nebudete už dělat jinak :-DDDDD

  • jana malkova
    jana malkova |

    8. 9. 2010 21:55

    Kure, cesnek, smetana a sejra - uz je to tu na sto zpusobu: jednou kure zadkem nahoru, podruhe sejra az nakonec, potreti smetanu lijeme zprava doleva... ach jo. Ze bych pridala jeden kde se kure nejdriv poplaca po zadku???? :-DDDD

  • recepty 73
    recepty 73 |

    8. 9. 2010 13:05

    Výborné!Posílám jedničku a foto.Jiří

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    21. 11. 2006 08:41

    Jsem moc ráda, že Vám chutnalo, my takhle kuře rádi.

  • Jana Z
    Jana Z |

    20. 11. 2006 14:21

    Je tu úplně stejný recept ale jmenuje se česnekové kuře se sýrem a šlehačkou. Stáhla jsem si oba,podle Vás paní Lidko jsem pekla kuře zakryté a z druhého receptu jsem použila trochu víc sýra.Bylo to prostě famózní.

  • Pavel Jaroš
    Pavel Jaroš |

    3. 11. 2006 20:10

    Jednoduché, rychlé, chutné. Dělal jsem to v remosce ze stehenních řízků, poslední půlhodinu i s bramborem (abych nemusel špinit další nádobí). Sklidil jsem pochvalu.

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    30. 3. 2005 13:33

    Jednoduché, rychlé, výborné. Vynikající s bramborovým knedlíkem!