Švestkový nákyp

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g rýže
    • 200
      g švestky
    • 3
      vejce
    • hořká čokoláda
    • 100
      g máslo
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži uvařenou v neslané vodě promícháme s půlkami švestek, se žloutky a s na drobné kousky pokrájenou čokoládou, podle chuti osladíme, vložíme do máslem vymazané zapékací misky, na povrchu ještě rozpuštěným máslem pokapame a dáme asi na půl hodiny péct.
2
Potom povrch pokryjeme rovnoměrnou vrstvou tuhého sněhu ušlehaného z bílků s cukrem a dále zapékáme, dokud sníh nezrůžoví. Hotový pokrm postříkáme rozpuštěnou čokoládou a podáváme.

Komentáře k receptu

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    11. 8. 2008 15:35

    Já používám jen sáčkovou rýži,tu povařím polovinu času(asi 7 minut),pak vysypu ze sáčku a přidám trochu mléka,vanilkový cukr a jen zavařím,odstavím,nechám dojít.Pak přidám to ovoce,jinak postup stejný.Tu čokoládu musím vyzkoušet,ale dala bycj ji až do toho mléka,vypadá to skvěle!!

  • Líba Svobodová
    Líba Svobodová |

    11. 8. 2008 14:59

    Výborný receptík, na radu Jitky F. jsem sladila jen vanilkovým cukrem, dala více ovoce, ostatní jsem tak nějak dělala od oka a musím říct, vynikající. Manžel si ho objednal a byl nadšený a děti také. Určitě udělám znovu!

  • Jitka F.
    Jitka F. |

    2. 10. 2006 14:26

    Výborný recept, nemusí se zdlouhavě vařit rýže v mléce, atd. Dala jsem víc ovoce, k tomu dva vanilkové cukry a hned jsem musela vyrábět druhou dávku :-)