Švédský zmrzlý dort

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Gábina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ušlehat bílky s cukrem na tuhý sníh a vmíchat mandle. Směs dát do formy vyložené pečícím papírem a pečeme při 150 °C dorůžova. Necháme ve formě vychladnout.
2
Krém: šleháme žloutky s cukrem do pěny. Rozkrájíme Daim na malé kousky a smícháme s kávou. Ušleháme šlehačku a přidáme ostatní přísady. Směs nalijeme na mandlový korpus a dáme do mrazáku na 3 hodiny. Zmrzlý dort vyndáme do lednice asi 1/2 hod před podáváním, aby se dal dobře krájet.
3
Tyčinku Daim jsem viděla prodávat v Ikei.
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Káva Mleté mandle Šlehačka Tyčinka Daim Žloutek

Komentáře k receptu

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    1. 11. 2006 09:32

    já myslím, že asi 50g. Tu tyčinku Daim mají v Ikei.Možná, že by to šlo nahradit i jen mletými opraženými oříšky v karamelu.

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    31. 10. 2006 15:28

    může se místo Daim použít třeba snickers? kolik gramů má ta tyčinka daim?

Poslední navštívené:

Abecední seznam: