Svatojánský steak s česnekovými brambory

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek kuřecí maso prsa
    • 200
      g sýr niva
    • 0,2
      l smetana ke šlehání
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • 800
      g brambory
    • 4
      stroužek česnek
    • 150
      g máslo
    • polévkové koření
    • zelenina Na oblohu (rajče, okurka, paprika)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nivu nastrouháme nahrubo do misky, zalijeme smetanou a prohříváme, až je omáčka hladká. Brambory ve slupce omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a klademe slupkou na suchý plech. Pečeme doměkka a dozlatova. V míse rozehřejeme máslo a prolisujeme do ní česnek.
2
Hotové brambory nasypeme do mísy, promícháme s máslem a česnekem, osolíme a okořeníme. Kuřecí prsa lehce naklepeme. Osolíme, okřeníme a opečeme na oleji. Opečený steak přelijeme omáčkou z Nivy a podáváme s česnekovými brambory.

Komentáře k receptu

  • Roman Raba
    Roman Raba |

    28. 10. 2009 15:23

    Moc dobré, místo smetany na Nivu stačilo mléko. 1.

  • Šárka Rudlová
    Šárka Rudlová |

    7. 10. 2009 18:54

    Mám velký problém se smetanou, prostě se mi vždyky zdrcne! Jinak ale fajn, doporučuji.

  • Šárka Rudlová
    Šárka Rudlová |

    22. 11. 2008 18:30

    Do omáčky jsem ještě přidala trochu mléka, aby jí bylo víc a ještě sáček sýrové omáčky na maso od Vitany a bylo to moc dobré.

  • Nikola Štěpánková
    Nikola Štěpánková |

    30. 10. 2008 17:47

    zítra tento recept vyzkouším...snad to bude mňamka...