Super kuře

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: radvanek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře rozporcujeme, nebo již rozporcované kousky stehen nebo křidýlek nachystáme do mísy. V jogurtu rozmícháme koření dle chuti (kmín, grilovací, sůl, vegetu a co kdo má rád), rozmačkáme tam česnek, opět dle chuti, kdo nechce nemusí a promícháme s kousky kuřete. A přidáme nasekané feferonky. Opět, kdo nechce, nemusí.
2
Necháme uležet alespoň dva dny v chladu a potom upečeme na másle nebo tuku. Doba přípravy je velmi krátká.
3
Jogurt se vsákne do kuřete i s tím kořením a nemá to chybu. Jogurtem se doporučuje nešetřit! Kuře musí být ponořeno do marinády.
4
Je to velmi variabilní recept, ale hlavně jde o ten jogurt a dobu naložení. Alespoň dva dny a nemá to chybu!
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Feferonka Koření Kuřecí maso Tuk

Komentáře k receptu

  • Daniela
    Daniela |

    9. 2. 2007 17:18

    Docela dobre,ale opakovat asi nebudeme.

  • alka
    alka |

    30. 1. 2006 10:22

    Určitě to vyzkouším.Ještě bych to vylepšila tím, že bych společně s kuřetem pekla v jednom pekáči i na kostky nakrájené brambory. Pak je oběd ještě rychlejší.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    24. 1. 2006 11:34

    Upečeno výtečné ,křehké a rychlé.S bramborovou kaší.Ten sosík je mňam.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    20. 1. 2006 06:25

    Trochu jsem to čekala, tak to zkusím v létě na gril.Výborná změna marinády .

  • Kateřina
    Kateřina |

    19. 1. 2006 17:04

    Pro paní Svitákovou.Grilujeme tak kuřecí prsíčka, nebo vepřové bez alobalu.

  • jaja 13
    jaja 13 |

    19. 1. 2006 11:32

    Jogurtovou marinádu používám velmi často. Na kuřecí i vepřové řízky je skvělá. Já do ní přidávám ještě trochu olivového oleje. Koření použiju to co mě zrovna napadne. Dobrá je kominace pepř, čili, česnek nebo tymián, pepř a nebo stačí jen vegeta.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    19. 1. 2006 07:25

    Dělám to samé jako p.Jana a je to opravdu perfektní.Doporučuji.Včera jsem kuře naložila podle p.Radvana a zítra upeču.Dám vědět.A na grilu, jak píše p.Kateřina,to může být také dobré.Griluje se to tak jak je nebo v alobalu?

  • Kateřina
    Kateřina |

    18. 1. 2006 15:01

    Takhle naložené maso je super i v létě na grilování.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    18. 1. 2006 14:21

    Recept me velmi zaujal. Zatim jsem pri peceni pouzivala pouze smetanu, jogurtu jsem se obavala, ze maso bude moc kysele. Rozhodne to nekdy zkusim. Ty feferonky byli susene nebo cerstve?

  • Jana Tomčíková
    Jana Tomčíková |

    18. 1. 2006 14:05

    Dělám podobně kuřecí řízky, dávám do jogurtu smíchaného s kořením (grilovací,vegeta)+jedním vejcem(už nesolit).Nechám 1 den uležet.Pak obalím ve strouhance a smažím.Je to opravdu dobré.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    18. 1. 2006 11:38

    Pro paní Hanu: jogurtu se nebojte, v Asii a na Balkáně se používá v kombinaci s masem zcela běžně a jistě víte, že tamní kuchyně je vyhlášená. Jogurt ( a hlavně kyseliny v něm obsažené )totiž to maso naloží, takže je pak křehoučké. A zdravější:-)

  • pupen Hons
    pupen Hons |

    18. 1. 2006 11:02

    Už jsem dělal ohnivé kuře (Pákistán) s jogurtem,taky recept z kuchařky on-line. Super!!!

  • Hana Musilová
    Hana Musilová |

    18. 1. 2006 10:36

    Feferonky pálivé nebo jemné? Fakt je to dobrý? Nedokážu si tam představit ten jogurt. Nemá to pak divnou chuť? Dá se to k něčemu přirovnat?

Abecední seznam: