Strouhaný kakaový koláč

moje hodnocení: 0

4.5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 80 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      kg máslo změklé
    • 400
      g hladká mouka
    • 4
      lžíce kakao
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce mléko - 4
  • Náplň
    • 750
      g polotučný tvaroh
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce vanilkový pudink
    • 2
      ks bílek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Změklé máslo smíchejte v robotu s hnětacím hákem s moukou, kakaem, práškem do pečiva a žloutkem. Podle potřeby přidejte mléko a rychle vypracujte hladké, nelepivé těsto. Rozdělte ho na poloviny a každou zabalte do fólie. Polovinu těsta uložte do ledničky, druhou na 30 minut do mrazáku.

RADA: VIDEO, jak na domácí Míša řezy

2
Mezitím připravte náplň. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Tvaroh smíchejte s oběma cukry, žloutkem a pudinkovým práškem, nakonec lehce vmíchejte sníh.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

3
Těsto z ledničky rozválejte mezi dvěma archy pečicího papíru na tenkou obdélníkovou placku, rozložte ji na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rozetřete tvarohovou náplň. Těsto uložené v mrazáku nastrouhejte nahrubo na tvarohovou náplň, rovnoměrně po celé ploše. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 40 minut. Po vychladnutí krájejte na porce.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.