Šťovík do zásoby :-)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks šťovík
    • tuk 100%

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Šťovík očistíme, zbavíme stonků, necháme pouze listy, které omyjeme a pokrájíme.
2
Na tuku (přiměřeně, asi jako když smažíte cibuli) šťovík podusíme (lze podlít 1 - 2 lžícemi vody) asi 5 minut (nerozdusit!), pak nandáme do malých skleniček od přesnídávek, zavřeme je a sterilujeme 10 minut na 90 stupňů.
3
Do ingrediencí jsem nenapsal množství, to záleží na tom,kolik máte šťovíku k mání.

Komentáře k receptu

  • Jindra
    Jindra |

    22. 5. 2011 18:09

    Výborně O:-) !!! Konečně si pochutnáme na šťovíkovém boršči i v zimě <:-)

  • Marie
    Marie |

    24. 12. 2010 18:03

    ..a já se jmenovala za svobodna štovíčková:-)..a sakraa..ono...se z toho štovíka..dělá taková dobrota:-)

  • recepty 73
    recepty 73 |

    1. 2. 2010 14:51

    Do šťovíkovéko boršče,Gábino.

  • Gábina H
    Gábina H |

    1. 2. 2010 13:38

    Na co se používá?

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    30. 1. 2010 17:02

    A také ho zcela jistě nedusí,myslím,že je prostě jen opraný a ve vodě a octu :-)

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    30. 1. 2010 16:59

    Já na nakládaný šťovík recept nemám, ale vím určitě, že ho babička nedělá v oleji, je to jen myslím voda s octem....

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    28. 1. 2010 10:23

    Aha, tak do oleje - hm to vyzkouším. Venyss ho snad přidá taky, ta psala že ho snad zaváří nakyselo, takže bych zkusila oba způsoby. Jirko, super a díky

  • recepty 73
    recepty 73 |

    28. 1. 2010 09:40

    Zadal jsem recept dnes,čekal jsem,jestli ho včera přidá venyss... .Tak ho dělám já,možná je i jiná verze.Máte ho i s obrázkem :-)