Šťavnatá jablková bábovka

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks vejce
    • 120
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 30
      g ořechy
    • 500
      g jablka
    • 50
      g rozinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky třeme s cukrem, vanilkovým cukrem a citrónovou šťávou do pěny. Po částech přidáváme oloupaná, na hrubém struhadle nastrouhaná jablka, mouku, mleté ořechy a rozinky. Všechny přísady promícháme a poté lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
2
Hmotu vlejeme do máslem vymazané a prosátou strouhankou vysypané větší bábovkové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40-50 minut.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • theo.joksa
    theo.joksa |

    29. 9. 2011 17:50

    je dobrá :-)

  • Dita H.
    Dita H. |

    6. 4. 2009 12:36

    tak ty muffinky byly jako podešev. A to jsem ta přidala i prodopeč. Těsto vypadalo krásně...v čem je chyba?

  • Hana Brixova
    Hana Brixova |

    8. 8. 2008 09:11

    Toto těsto jsem použila na mufinky. Byly výborné. Těsto je opravdu šťavnaté, nedrobí se, chuťově je vyvážené.