Spaghetti alla Carbonara

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • špagety
    • 150
      g slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • smetana na vaření
    • petrželka
    • parmazán

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme vařit špagety. Než se uvaří, nakrájíme slaninu na kostičky a zpěníme na pánvi, přidáme sůl, pepř, smetanu, petrželku a trochu parmezánu. Těstoviny slijeme, promícháme s omáčkou, nandáme na talíře a ještě bohatě posypeme parmezánem.

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    5. 1. 2013 17:26

    Do špaget carbonara se v žádném případě nedává celé vejce, ale pouze žloutek. Bílek způsobuje zdrcnutí a nehezký vzhled těstovin

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    12. 10. 2011 16:32

    Opraveno, díky

  • pippiva
    pippiva |

    12. 10. 2011 11:01

    Prosim o opravu zarazeni.

  • jiri
    jiri |

    1. 11. 2010 22:00

    Podle mého názoru má tento recept do carbonara hodně daleko, já je dělám takto: dám vařit špagety, při tom si osmahnu na kostičky nakrájenou slaninu(může být i na plátky), až je pořádně vysmažená:) podleju trochu vývarem co je po ruce (zeleninový,masový...já používám domácí buď čerstvý, nebo připravený na mrazáku, můžete zkusit i z kostky...). vývar nechám trochu vyvařit a přihodim skoro-hotové špagety i s trochou slané vody z vaření. Promíchám se slaninou a omáčkou, vydatně opepřím a přeliju připravenou smetanou, rozmíchanou s třemi žloutky (na dvě porce) a parmazánem. Promíchávám na slabém ohni, dokud smetana trochu nezhoustne (cca 1 min) a dosypu na jemnou nakrájenou petrželku. na talíři ještě trochu posypu parmazánem <3

  • Scully
    Scully |

    29. 4. 2007 13:46

    Já dávám na balík špaget minimálně 25 dkg anglické slaniny, ale zdálo se mi to dost mastné, příště půlku nahradím šunkou. Na tom také orestuji velkou paličku česneku pokrájeného na plátky - ten nesmí chybět! K pokrájené petrželce přidávám i bazalku. Jinak recept výborný, zrovna jsem to před chvílí doobědvala!

  • andy
    andy |

    2. 11. 2006 17:28

    Přesně tak,do pravých špaget Cargonara se nedává smetana, ale syrové vejce, nejlépe 1 celé + 1 žloutek navíc.V Itálii nikdy nedostanete tyto špagety se smetanou.

  • Andrea
    Andrea |

    30. 4. 2006 00:43

    Dobrý den,každý měsíc jezdím do Itálie a v restauracích je pro mě číslo jedna špagety Carbonara.V tomto receptu ale chybí nejdůležitější složka - to jsou syrová vejce a smetanu tam Italové také většinou nedávají. Někdo dává pouze žloutek, který se vklepne do horkých špaget a někdo celé vejce - ať nejsou špagety suché.

  • Nikol
    Nikol |

    10. 11. 2005 19:02

    Ncarbonaru nejdřív osmažím slaninu a přídám čerstvé žampiony, potom smetanu a česnek - pak to sundám z ohně a vmíchám jedno vejce.

  • Eva
    Eva |

    3. 5. 2005 14:32

    Ještě je dobré, když se do smetany rozšlehá 1 -2 vejce nebo plísňový sýr.