• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Šoulet
    Napište svůj komentář k receptu

    Šoulet

    autor: Ladia
    0.0
    moje hodnoceni
    4.3
    hodnotilo: 8
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Šoulet
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        ks cibule
      • sůl
      • 3
        stroužek česnek
      • 3
        lžíce sádlo
      • 200
        g hrách
      • pepř mletý
      • 150
        g kroupy
      • zázvor
    • Na vymaštění pekáče
      • 2
        lžíce sádlo

    Postup přípravy receptu

    1
    Opraný, přebraný a den předem namočený hrách uvaříme doměkka. Smícháme ho s uvařenými kroupami, osolíme, opepříme, přidáme zázvor, rozetřený česnek a na sádle zpěněnou cibuli. Směs dobře promícháme a poklademe ji do sádlem vymaštěného pekáče. V předem vyhřáté troubě zapečeme. Podávat můžeme s uzeninou a zeleninovým salátem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Rabínův šoulet

    Rabínův šoulet

    Husa v šouletu

    Husa v šouletu

    Husa v šouletu II

    Husa v šouletu II

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 21. 4. 2016 20:51

      Prosím opravte - v rozšířeném vyhledávání se jídlo zobrazuje jako bezlepkový recept. Kroupy lepek obsahují.

    • jarmila
      jarmila | 2. 11. 2013 11:53

      Proč by to nešlo hrách se vaří cca 90 minut kroupy 45 minut, tak si to přeberte. :-|

    • ŠKORNÍKOVÁ | 12. 7. 2011 17:48

      zkoušel někdo vařit hrách s kroupami dohromady?Děkuji. =-O

    • jitka k
      jitka k | 10. 4. 2010 13:19

      Dnes jsem vařila podle tohoto receptu, podáváno s plátkem uzeného. Od minulého víkendu jsem měla sádlo z kačeny. Bylo to moc dobré. Po kačeně budu vždy vařit. Jako příloha salát ze syrové červené řepy.

    • Petra
      Petra | 6. 2. 2008 21:23

      Vařila jsem šoulet poprvé, hrozně jsem se bála, jak to dopadne, ale řídila jsem se radou nebát se kořenit, dala jsem "přiměřeně" majoránky místo zázvoru a "přiměřeně" pepře a asi palici česneku a výsledek je úplně supr, určitě si to zopakuju :-)

    • mina kubikova
      mina kubikova | 17. 10. 2007 20:22

      jaj.....tu doslo k nedorozumeniu....viem akym sposobom sa hodnoti, ale neviem prave aku dat znamku, pretoze muz je za 1 a ja no....mne to skratka nechutilo, je mi to luto....no ale muz na mna utoci....takze davam jeho 1:o)))

    • Anonym
      Anonym | 17. 10. 2007 19:30

      Mino, jestli chcete hodnotit, musíte být přihlášená a stačí kliknout na zvolenou známku. Hodnotit můžete jen jednou, tak jak čtu Váš příspěvek, musíte se rozhodnout, jestli 1 za manžela nebo 2 za sebe.

    • mina kubikova
      mina kubikova | 17. 10. 2007 19:10

      tak som z tohto jedla tak trochu v rozpakoch. manzel sa, ale zalizuje a vymietol porciu behom sekundy. Najprv som nepochopila, ze to je v podstate nieco ako priloha, tak som rychlo rychlo prihodila nejake to masko Mne nesedi ta kombinacia krupov s cesnakom a preto asi nemam rada ani Kubu...nebudem hodnotit pretoze neviem ako. manzel by dal obrovsku 1 a ja...bez cesnaku a s tou kyslou kapustou mozno 2.

    • Světlana
      Světlana | 18. 1. 2007 00:02

      Tak dobré, že ani neruší, že je to velmi zdravé. :-) Místo zeleninového salátu přidáváme spoustu syrového kysaného zelí, pak je to už úplně nejzdravější :-)) U nás se místo zázvoru používá majoránka. Pokud si nechci přidělávat nádobí, navrch položím okořeněná a osolená kuřecí stehna nebo špalíčky, peču do změknutí masa. Doporučení pro toho, kdo tohle jídlo bude vařít poprvé : čím větší kroupy, tím lépe. A nebát se kořenit.

    • :-)
      :-) | 9. 7. 2006 22:54

      ...ale já ho mám povoleno...

    • Marie Horáková
      Marie Horáková | 5. 4. 2006 08:24

      Židé nepoužívali vepřové sádlo, ale husí. Vepřové mají zakázáno.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 5. 4. 2006 07:14

      Moja babička ešte pred 2. sv. vojnou pracovala v bohatej židovskek lekárskej rodine, a šoulet veru robili na masti. Samozrejme kupovanej v ich mäsiarstve.

    • Anonym
      Anonym | 4. 4. 2006 16:19

      šoulet ... a na sádle ??? košer ....

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Luštěniny Hrách
    Pokrmy Z luštěnin Leden Únor Listopad Prosinec Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Bez lepku Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hrách Kroupy Pepř mletý Sádlo Sůl Zázvor

    Testovací video

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Banánové jednohubky

    Banánové jednohubky

    Králík po francouzsku

    Králík po francouzsku

    Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)

    Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)

    Mrkvové lívanečky

    Mrkvové lívanečky

    Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

    Luigiho zeleninové rizoto na italský…

    Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

    Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

    Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

    Bezvaječný nepečený mangový…

    Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

    Česneková růžičková kapusta se…

    Pečený bůček

    Pečený bůček

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Testovací video

    Poslední sledované recepty

    155
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    28
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    28
    Řezy Raffaelo
    Řezy Raffaelo
    25
    Palačinky
    Palačinky
    23
    Jablečný štrúdl z listového těsta
    Jablečný štrúdl z…

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Zmizely z obrazovek i stříbrného plátna: Pamatujete si ještě tyto herečky?

    Zmizely z obrazovek i stříbrného plátna: Pamatujete si ještě tyto herečky?

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz Nejdojemnější fotka týdne! Náhradní matka doma porodila syna nové rodině

    Nejdojemnější fotka týdne! Náhradní matka doma porodila syna nové rodině

    Reflex.cz Babiš chce zrušit státní maturity. Začíná školství sesedat z parního stroje?

    Babiš chce zrušit státní maturity. Začíná školství sesedat z parního stroje?

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady I v zimě můžete pěstovat bylinky

    I v zimě můžete pěstovat bylinky

    • Recepty.cz
    • Šoulet
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí