Smetanovo-ovocné rychlořezy

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto na kulatou formu 26 cm:
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce horká voda
    • 40
      g cukr krupice
    • 40
      g polohrubá mouka
    • tuk
  • Náplň:
    • 2
      ks banány , broskve, jahody... nebo okapané kompotované ovoce
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 1
      ks zakysaná smetana hustá ( 200 g)
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžíce moučkový cukr
  • Dohotovení:
    • 1
      ks tyčinky ledové kaštany nebo nastrouhaná čokoláda ... dle chuti
    • 2
      lžíce marmeláda dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny, vmícháme mouku a zlehka tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme do připravené formy a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dorůžova.
2
Ze smetany, cukrů a ztužovače vyšleháme tuhou šlehačku, do které vmícháme zakysanou smetanu a drobně pokrájené čerstvé ovoce.
3
Vychladlý korpus potřeme marmeládou(nejlépe nějakou pikantní- rybíz, malina...), pak naneseme náplň, kterou neuhladíme, ale raději vidličkou ,,rozcucháme,, , pak pocákáme rozpuštěnými ledovými kaštany nebo posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme vychladit a proležet.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    3. 10. 2016 14:51

    úžasná náplń :-*

  • Simona Poláková
    Simona Poláková |

    20. 5. 2016 08:38

    Olizovali jsme se až za ušima! Těsto bylo během půl hodiny upečené i vystydnuté a krém! to byla vášeň!

  • Jíťa
    Jíťa |

    20. 9. 2015 20:45

    Rychlá dobrůtka :- <3

  • Klaudie
    Klaudie |

    29. 4. 2015 09:15

    Dekuji vam za recept, je skvely.

  • Bára
    Bára |

    9. 6. 2013 12:37

    Prostě skvělý,mega lahůdka :-*

  • Dočekalová
    Dočekalová |

    6. 1. 2013 18:57

    Dělám velmi podobně a je to výborný lehký dezert, který je za pár minut připravený. Používám někdy i hotové korpusy, takže pro nečekanou návštěvu přímo perfektní pohoštění.

  • Rozárka
    Rozárka |

    18. 6. 2012 19:46

    krém je luxusní, zkusila jsem s jahodama a povedlo se, zmizel skoro okamžitě a korpus jsem použila hotový. k receptu na krém se ráda brzy vrátím :-* :-* :-*