Smažené zelí II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: janosec

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks červené zelí nebo i bílé
    • 5
      lžička sůl
    • 250
      g sádlo
    • 0,5
      lžička pepř mletý
    • 0,5
      dl ocet
    • 1
      lžíce cukr
    • hladká mouka
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozpustit sádlo, nakrájet čtvrt hlávky zelí a dát dusit se 4 dcl vody a míchat. Postupně přidávat nakrájené zelí a míchat.
2
Pak dolít 3 dcl vody, 3 lžičky soli a míchat a dusit asi 1-1,5 hodiny.
3
Pak do 2 dcl sklenici dát ocet, cukr, pepř, 2 lžičky soli, dolít vodou, rozmíchat a dát do zelí a míchat.
4
Po vydušení vody zaprášit moukou a míchat a míchat a míchat, ať se nepřipálí a je hotovo.
5
Když přidáme bramborový knedlík a pečenou kachnu, tak to nemá chybu.

Komentáře k receptu

  • Olga .
    Olga . |

    3. 1. 2009 22:13

    Kamile, já bych dokonce věděl jakou! Nevím, zda u nás vyšla, ale film se jmenoval "Lepší už to nebude" :o()

  • Marie Kyrianová
    Marie Kyrianová |

    3. 1. 2009 21:01

    Ty Vaše komentáře...... myslím si, že nepotřebují slov.Vezměte si na čtení raději nějakou knihu a nečtěte tyto stránky.

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    27. 12. 2008 15:56

    Zase to názvosloví! Podle receptury je to jednoznačně dušený pokrm. Nic, ale zhola nic tam není smaženého. Tak proč se to probůh nejmenuje Dušené zelí? Jinak proti receptu nemám námitek.