Smažené zelí II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: janosec

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks červené zelí nebo i bílé
    • 5
      lžička sůl
    • 250
      g sádlo
    • 0,5
      lžička pepř mletý
    • 0,5
      dl ocet
    • 1
      lžíce cukr
    • hladká mouka
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozpustit sádlo, nakrájet čtvrt hlávky zelí a dát dusit se 4 dcl vody a míchat. Postupně přidávat nakrájené zelí a míchat.
2
Pak dolít 3 dcl vody, 3 lžičky soli a míchat a dusit asi 1-1,5 hodiny.
3
Pak do 2 dcl sklenici dát ocet, cukr, pepř, 2 lžičky soli, dolít vodou, rozmíchat a dát do zelí a míchat.
4
Po vydušení vody zaprášit moukou a míchat a míchat a míchat, ať se nepřipálí a je hotovo.
5
Když přidáme bramborový knedlík a pečenou kachnu, tak to nemá chybu.
Použité ingredience v tomto receptu: Červené zelí Cukr Hladká mouka Ocet Pepř mletý Sádlo Sůl Voda

Komentáře k receptu

  • Olga .
    Olga . |

    3. 1. 2009 22:13

    Kamile, já bych dokonce věděl jakou! Nevím, zda u nás vyšla, ale film se jmenoval "Lepší už to nebude" :o()

  • Marie Kyrianová
    Marie Kyrianová |

    3. 1. 2009 21:01

    Ty Vaše komentáře...... myslím si, že nepotřebují slov.Vezměte si na čtení raději nějakou knihu a nečtěte tyto stránky.

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    27. 12. 2008 15:56

    Zase to názvosloví! Podle receptury je to jednoznačně dušený pokrm. Nic, ale zhola nic tam není smaženého. Tak proč se to probůh nejmenuje Dušené zelí? Jinak proti receptu nemám námitek.

Další doporučené recepty: