Segedínské kotlety z Pešti

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • cibule 1-2
    • mletá paprika
    • vývar
    • česnek
    • drcený kmín
    • kysané zelí
    • smetana
    • polohrubá mouka
    • sůl
    • 4
      ks kotlety

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Naklepané kotlety prudce opečeme na oleji a přendáme na talíř. Do výpeku dáme nakrájenou cibuli o osmahneme, přidáme mletou papriku - nemusí být mnoho, aby nám celková omáčka zůstala bělejší. Do tohoto základu vrátíme kotlety, osolíme, přidáme drcený kmín, zalijeme vývarem a dusíme. Vývaru nepoužijeme mnoho. Je nutné, abychom docílili vysmahnutí, kdy kotlety budou poloměkké. Přidáme nakrájené kysané zelí a nějakou dobu spolu s masem budeme opékat a hlídat, aby se nám vše nepřipálilo. Zelí získá tmavší barvu a zároveń bude mít ve finále lepší chuť. Před dokončením opékaní zelí přidám 1-2 stroužky česneku na hrubo nakrájený a chvilku opeču spolu se zelím, doleji vývarem,opět ne mnoho, musíme počítat s množstvím smetany, kterou dáváme na závěr. Do smetany zamícháme pol.mouku na zahuštění.
2
Výborné s houskovým knedlíkem, noky.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.