Salát z kuřete na způsob rybího salátu

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuře
    • ocet
    • 20
      ks pepř celý
    • 10
      ks nové koření
    • 10
      ks bobkový list
    • sterilovaná zelenina
    • nakládané okurky
    • 250
      ml majonéza
    • 4
      ks cibule
    • 3
      lžička hořčice plnotučná
    • pepř mletý
    • sůl
    • sterilovaný hrášek malá plechovka
    • 2
      lžička moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře zbavíme kůže, vykostíme a čisté maso dáme vařit do nálevu. Ten si připravíme z 1 dílu octa, 3 dílů vody, pepře, nového koření a bobkového listu. Na jedno celé kuře je potřeba asi 8 dcl nálevu. Po uvaření (asi 30 min.) necháme kuře v nálevu vystydnout a ještě min. 8 hodin marinujeme (nejlépe do druhého dne). Pak maso nakrájíme na malé kousky, přidáme nakrájenou zeleninu z Moravanky, sklenici nakrájených okurek, malou plechovku hrášku a cibuli nakrájenou nadrobno.
2
Do majonézy vmícháme hořčici, cukr a naředíme nálevem z Moravanky. Zbylý nálev z kuřete, nálev z okurek a hrášku nepoužíváme. Vše promícháme, ochutíme pepřem, přisolíme a plníme do čistých sklenic. Z uvedeného množství máme asi 3 sklenice 0,75 l. Salát necháme ve sklenicích v chladnu asi 1-2 dny zaležet.

Komentáře k receptu

  • halulala kojinova
    halulala kojinova |

    14. 11. 2007 08:32

    jo bylo to dobré

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    8. 11. 2007 15:13

    Mám vyzkoušeno, že při zachování základních hygienických pravidel pro přípravu studených pokrmů mi to vydrželo v lednici 10 dní. Pak nevím, protože to bylo snězeno. Také jsme to v první verzi to dělal bez octa, ale masenko nebylo správně nachucené. Takže jsem přešel na variantu s octem. Dík za vyzkoušení receptu.

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    8. 11. 2007 12:38

    Podobný salátek také dělám, jen kuře uvařím ve vodě bez octa a mám tak ještě dobrý vývar na polévku. Salátek se okyselí okurkou a nakládanou zeleninou, hořčici jsem ještě do majolky nezkoušela, ale můžu ,bude to mít zase trochu jinou chuť.A Hanko z králíka dělám také. A s tmavým pečivem je to mňamka.

  • HANKA
    HANKA |

    8. 11. 2007 08:28

    Díky za recept,vyzkouším připravit z králíka.Mám ještě dotaz,jak dlouho vydrží po zaležení v lednici a je k spotřebě,3skl.je poměrně větší množství.Ještě jednou děkuji a určitě se ozvu jak salátek chutnal.

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    7. 11. 2007 16:59

    Okurky 0,3l, tak, jako Moravanka. Omlouvám se za nepřesnost.

  • Evangelina Ciprová
    Evangelina Ciprová |

    6. 11. 2007 23:01

    Vypadá to zajímavě, ale nevím, jak velkou sklenici okurek máte na mysli. Normálně litrovku?