Rýže se zelím

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • rýže
    • hlávkové zelí
    • vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • kari
    • cibule
    • olej
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibulku na oleji do sklovita, přidáme na plátečky nakrájené syrové zelí - sůl, bílý pepř a dvě lžičky kari koření, dusíme jen chvíli, aby zelí zůstalo jen polosyrové. Mezitím na másle osolíme a usmažíme míchaná vejce (alespoň 4-6). Do kastrolku s "přidušeným" kari zelím přidáme uvařenou rýži, prohříváme a homogenisujeme. Konsistenci můžeme upravit trochou vody, ev. oříškem másla, dosolit a ev. i dochutit další dávkou kari dle vlastní nálady a chuti. Na závěr přidáme míchaná vejce - opatrně je vmícháme do směsi tak, aby zůstala přece jen v malých kouscích.
2
Rychlé a velmi chutné jídlo, zejména máme-li doma zbylou uvařenou rýži. Naučil mne ho ještě za studií na koleji spolubydlící indický student. Asi jste si uvědomili, že vzájemný poměr rýže, zelí, kari a vajec je naprosto volitelný dle nálady kuchaře a zvyklostí rodiny.

Komentáře k receptu

  • Evangelina Ciprová
    Evangelina Ciprová |

    18. 4. 2008 13:43

    Tak tohle má u mě za jedna! A opravdu to co nejdřív udělám, jen musím koupit rýži, která mi právě došla. Nejenže je to skvělé samostatné jídlo, ale nejspíš by to bylo dobré i s masem nebo jako příloha. úplně mi tečou sliny a hned si to dávám do kuchařky.