Rýže na kantonský způsob

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      šálek vařená rýže (Vychlazené z chladničky)
    • 200
      g krevety Bez skořápek
    • 100
      g šunka
    • 75
      g hrášek Vařený
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce sherry
    • chilli
    • olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce smícháme se sójovou omáčkou a dobře rozmícháme. Krevety posypeme špetkou koření, polijeme vínem a na kolečka nakrájené cibuli osmahneme. Po 1 minutě přidáme ne kostičky nakrájenou šunku a hrášek. Za stálého míchání přidáme umíchaná vejce a směs spojíme asi dvouminutovým mícháním.
2
Na oleji osmažíme rýži tak, aby se jednotlivá zrnka od sebe oddělovala. Do takto osmažené rýže přidáme ostatní připravené složky a koření, směs ještě dobře prohřejeme, dosolíme (pozor, sójová omáčka je už slaná), přidáme dle chuti chilli koření a hned podáváme.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.