• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Rychlý a dobrý bigos
    Napište svůj komentář k receptu

    Rychlý a dobrý bigos

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    2.5
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Rychlý a dobrý bigos
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g brambory
      • 150
        g uzené maso Anglická slanina
      • 1
        balíček zelí (Nejlépe Křimické)
      • 3
        ks cibule
      • sůl
      • kmín
      • olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky, maso na silnější nudličky a cibuli na kolečka. Zelí vyndáme ze sáčku a překrájíme. Vše řádně smícháme, osolíme a okmínujeme podle chuti. Do pekáčku vlijeme trochu oleje a všechnu směs do něj přendáme.
    2
    Přikryjeme pokličkou (či alobalem), když jsou brambory měkké, poličku sundáme a pečeme, dokud nejsou brambory "do zlatova".
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Bigos

    Bigos

    Moravskoslezský bigos

    Moravskoslezský bigos

    Dobrý makovec

    Dobrý makovec

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Simča S.
      Simča S. | 11. 6. 2012 23:36

      :-D :-D :-D

    • jura-p | 11. 6. 2012 22:36

      Po přečtení diskuse jsem si šel uvařit turecké pivo, To se dělá přelitím několika lžic nescafe vařící vodou do hrnku. Když mě někdo napíšete, že to není turecké pivo, tak se s vámi neztotožním.

    • Kamil Krybus
      Kamil Krybus | 7. 4. 2008 15:40

      Marci je to Vás názor. Ale dodržování pravidel kuchařského názvosloví je naší kuchařskou povinností. Doporučuji Vám se s názvoslovím seznamit.

    • Petr
      Petr | 5. 4. 2008 22:34

      Do bigose opravdu nepatří brambory. Dávám za pravdu Kamilovi

    • Marcela
      Marcela | 5. 4. 2008 21:00

      Brambory opravdu změknou. Pro pana Kamila: neztotožňuji se s Vaším názorem.

    • Iva
      Iva | 5. 4. 2008 21:00

      Lenko , když se to vaří nebo peče dost dlouho ,tak nakonec změknou, ale jinak tohle není nic moc.

    • Helena
      Helena | 5. 4. 2008 20:58

      Lenko, brambory v kupovaném kys. zelí opravdu nezměknou, musí se vařit zvlášť. Mám ale zkušenost, že v domácím nakládaném zelí se uvaří dobře.Je to asi tím, že ve velkovýrobě do zelí dávají ocet.Jinak si to vysvětlit nedovedu.

    • Olga
      Olga | 4. 4. 2008 19:26

      Ale toto predsa nie je bigos, bigos sa nepečie a ide tam veľa iných ingrediencii.Súhlasím s p.Kamilom.

    • lenka
      lenka | 4. 4. 2008 10:53

      Já mám zkušenost, že syrové brambory vařené s kyselým zelím téměř nezměknou. Tady se to opravdu nestane?

    • Kamil Krybus
      Kamil Krybus | 4. 4. 2008 09:31

      Do bigoše patří především kysané zelí, hovězí maso, vepřové maso, cibule, houby, škvarky, klobása, koření. Má hustotu guláše. Prosím autory o nezneužívání názvů typických a specifických jídel pro své mnohdy dobré recepty.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
    Maso Uzené Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kmín Olej Sůl Uzené maso Zelí
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Mexické "Guacamole"

    Mexické "Guacamole"

    Burgundská hovězí pečeně

    Burgundská hovězí pečeně

    Malinový likér

    Malinový likér

    Špagety s mletým masem a zeleninou

    Špagety s mletým masem a zeleninou

    Kakaové řezy s tvarohem a jablky

    Kakaové řezy s tvarohem a jablky

    Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

    Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

    Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

    Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

    Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

    Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

    Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím

    Jednoduchá schwarzwaldská šunka se…

    Doporučujeme

    50 minut
    Pohár red velvet s borůvkami

    Pohár red velvet s borůvkami

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    20 minut
    Panna cotta s granátovým jablkem

    Panna cotta s granátovým jablkem

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    Poslední sledované recepty

    52
    Palačinky
    Palačinky
    38
    Bramboráky
    Bramboráky
    23
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
    Těstoviny se smetanovou…
    23
    Výborné šunkofleky
    Výborné šunkofleky
    22
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"

    Zajímavé články

    „Mami, co bude dnes k jídlu?“ Těchto 5 receptů vás zachrání v pracovním týdnu
    „Mami, co bude dnes k jídlu?“ Těchto 5 receptů…
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí vám dvě suroviny!
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí…
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý, zmrzlinový a další
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro…
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…

    Sledujte nás

    AHA.cz Pikantní odhalení! Bartošová se Štaidlovi pomstila aférou s kolegou

    Pikantní odhalení! Bartošová se Štaidlovi pomstila aférou s kolegou

    AHA.cz FREJOVÉ KOLAPS! PÁD PŘÍMO NA OBLIČEJ!

    FREJOVÉ KOLAPS! PÁD PŘÍMO NA OBLIČEJ!

    AHA.cz Nedělní Aha! 7.3.2021

    Nedělní Aha! 7.3.2021

    Dáma.cz Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Dáma.cz Herec Ladislav Mrkvička: Bouřlivák, krotitel šelem a milovník s kupou dětí

    Herec Ladislav Mrkvička: Bouřlivák, krotitel šelem a milovník s kupou dětí

    Ženy.cz Český lev 2021: Šaty, které jste v televizi sotva zahlédli!

    Český lev 2021: Šaty, které jste v televizi sotva zahlédli!

    Maminka.cz Na věku nezáleží, otěhotním i ve 40! Jaké jsou další největší mýty o neplodnosti?

    Na věku nezáleží, otěhotním i ve 40! Jaké jsou další největší mýty o neplodnosti?

    Reflex.cz Babiši, Hamáčku, pod rouškou nouzového stavu zavádíte totalitní manýry. Nechte lidi protestovat

    Babiši, Hamáčku, pod rouškou nouzového stavu zavádíte totalitní manýry. Nechte lidi protestovat

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    • Recepty.cz
    • Rychlý a dobrý bigos
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí