Rybízovo - jablečný koláč

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g brambory
    • 220
      g polohrubá mouka
    • 50
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g hera
    • sůl
  • Na povrch těsta
    • 500
      g jablka
    • 50
      g rozinky
    • 0,5
      ks citron
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      lžička skořice
    • 5
      lžíce rybízová marmeláda nebo 1 hrnek čerstvého rybízu
    • 2
      lžíce vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme ve slupce den předem a hned je oloupeme. Druhý den brambory nastrouháme najemno.
2
Oloupeme jablka, vyjmeme z nich jádřince, rozčtvtíme, nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.
3
Smícháme mouku, heru, sůl, cukr, přidáme žloutek a brambory.
4
Zpracované těsto rozdělíme na dva stejné díly a jeden díl vložíme do vymazané koláčové formy. Na těsto poskládáme plátky jablek, posypeme skořicí a vanil. cukrem, potřeme marmeládou (či posypeme rybízem), přidáme rozinky a ořechy. Okraje potřeme bílkem, přiložíme druhý plát těsta a na okraji přitiskneme. Povrch koláče potřeme bílkem a pečeme v troubě při 160 °C dozlatova.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.