Římovské maso pod sýrovou poklicí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks cibule
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • 0,2
      l vývar
    • 300
      g sýr
    • 1
      ks bílý jogurt
    • 4
      plátek vepřová krkovice lze nahradit kuřecími řízky
    • paprika sladká nebo pálivá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na oleji dorůžova. Naklepané krkovice osolíme a obalíme v mleté paprice. Vložíme do pekáčku na cibuli. Podlijeme vývarem a pečeme v troubě při 180-200 °C asi 20 minut.
2
Jogurt smícháme s nastrouhaným sýrem, směsí rovnoměrně pokryjeme kotlety a pečeme dalších 20 minut. Podávame s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pavla
    Pavla |

    14. 5. 2006 15:35

    Asi záleží na chuti jednotlivce. Mě docela chutnalo, manželovi ne. Místo vepřového jsme dali kuřecí. Bála jsem se toho jogurtu, ale je to zajímavé. Brambory dáváme zapéct společně do misky s masem a je to super. Celkový dojem 2-3.

  • Martina Kaščáková
    Martina Kaščáková |

    13. 4. 2006 18:06

    Výborné. Dávám za 1

  • Eva
    Eva |

    6. 2. 2006 09:39

    Moc nám cxhutnalo.

  • Martina Veselá
    Martina Veselá |

    19. 11. 2005 08:32

    Dělám několik let. Ještě lepší je to druhý den - tedy pokud zbyde.

  • ilona Tumpachová
    ilona Tumpachová |

    18. 5. 2005 19:32

    Bylo to bezvadné, jednoduché a rychlé a velmi chutné. Dělala jsem to z kuřecího masa, takže příprava byla kratší.

  • meowth
    meowth |

    4. 5. 2005 12:12

    Perfektni! Hned jsem to vcera vyzkousela!Pritel prisel vecer z prace a nemel hlad, ale kdyz ochutnal tak malem vylizal talir! :)