Přírodní vepřové s brusinkami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: kloba

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • smetana
    • citronová šťáva
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 600
      g vepřové maso medailonky
    • 100
      g brusinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Naklepané, osolené a opepřené medailonky obalíme lehce v hladké mouce a na oleji chvilku osmahneme (cca 2-3 min.) z obou stran, potom přiklopíme a zvolna dusíme (dle potřeby podlíváme). V kastrůlku si mezitím zpěníme cibuli, přidáme sušené brusinky, po chvilce podlejeme trochou vody, přidáme 1/4 kostky masoxu a chvilku dusíme.
2
Poté přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali 1 lžíci hladké mouky. Přidáme citronovou šťávu, pro ještě lepší chuť lžičku zavařených brusinek a dle chuti dosolíme. Když je omáčka hotová, přidáme na pánev k masu a necháme cca 2 min společně dusit, aby se nám chutě pěkně spojily. Jako příloha jsou nejlepší americké brambory na sucho pečené v troubě.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.