• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Prasátka
    Napište svůj komentář k receptu

    Prasátka

    autor: J.Tereza
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 4
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Prasátka
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    28 porce
      • 500
        g polohrubá mouka
      • 30
        g droždí
      • 60
        g cukr
      • 250
        ml mléko
      • 60
        g tuk
      • 1
        ks vejce
      • 1
        špetka sůl
      • 1
        ks žloutek
    • Náplň
      • 100
        g moučkový cukr
      • 1
        dl mléko
      • 150
        g mák mletý
      • 1
        hrst rozinky
      • 1
        lžička skořice
      • bílková poleva bílek + cukr
      • čokoládová poleva

    Postup přípravy receptu

    1
    Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek a necháme vykynout. Potom z mouky, kvásku, vejce, špetky soli a rozpuštěného tuku vypracujeme těsto a necháme 15 min. kynout. Těsto vyválíme na sílu asi 4 mm a vykrájíme z něj 28 koleček s průměrem 8 cm a 14 koleček s průměrem 4 cm. Na polovinu větších koleček rozdělíme náplň z máku, okraje koleček potřeme žloutkem a přikryjeme druhou polovinou větších koleček. Okraje přitláčíme. Do malých koleček vykrojíme po 2 malé otvory (na rypáček). Ze zbytků těsta vymodelujeme menší trojúhelníčky jako uši. Rypáčky a uši přilepíme žloutkem na naplněná kolečka. Uložíme na vymazaný plech, potřeme žloutkem a necháme 15 minut kynout. Potom do růžova upečeme. Nakonec bílkovou a čokoládovou polevou namalujeme oči.
    2
    Náplň: náplň připravíme krátkým povařením všech přísad do husta.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Prasečí uši

    Prasečí uši

    Prasečí brambory

    Prasečí brambory

    Plněná sekaná - která nepraskne ! :)

    Plněná sekaná - která nepraskne ! :)

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Anonym
      Anonym | 20. 11. 2007 14:35

      Terezo, na vasi provokacnou otazku neskocim. Mileno, rado se stalo...

    • Marsí
      Marsí | 20. 11. 2007 10:24

      Heli sem s tím prasečím překvapením..když jste to slíbila, tak víte, že "sliby se maj plnit o vánocích"....:-)))a čím víc takových roztomilých blbůstek, tím lépe v tom našem upachtěném světě..:-)) ještě, že jste mi připomněla ty prdélky, málem bych s tou svou skleněnou Rózou na ně zapomněla..:-)))

    • Tereza J.
      Tereza J. | 19. 11. 2007 20:34

      Milenka, tie rypáčiky sú vyvýšené nad povrch prasiatka a teda bližšie k ohrievaniu rúry. Preto sú trocha tmavšie. Máte pravdu, tie pôvodné staré recepty zo Života sú na nezaplatenie. Dala som si ich zviatať do kníh, a ten nafotený postup mi veľmi ako začínajúcej kuchárke pomáhal. Teraz to už nie je ono, nielen chýbajú obrázky, ale aj tie posledné uverejňované recepty sú divné, proste jedlo pre recepciu v interhoteli ale nie pre bežné varenie doma. Je problém vybrať niečo, čo môžete variť. Je to čosi síce pekné na pohľad, ale rodinku tým nezasítiš.

    • milena kubikova
      milena kubikova | 19. 11. 2007 20:19

      no nejdem sa vynadivat na ne, uzasne vyzeraju. len jednu taku otazocku....ako vie ta rura ze rypacik ma upiect na tmavsie, ako hlavicku??????Terezka...nesmierne Vam zavidim tie recepty zo zivota.....tam bol odfoteny aj postup....nieco pre mna. to by u nas bola uplne putovna kniha. to si strazte ako oko v hlave. este raz vdaka, ze ste to sem vlozila. btw...ja si nemyslim, ze ten anonym to myslel zle, akurat mi chcel pomoct, lebo tam nebol vlozeny ten obrazok.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 19. 11. 2007 20:10

      Pani Hela, ten recept samozrejme vložte, nie je prasa ako prasa :))) Pre anonyma : ak by ste veľmi chceli vedieť, odkiaľ recept mám, tak vám to prezradím,. V čase, keď som prasiatka prvýkrát piekla, ešte neexistoval internet ani počítače. Recept mám z časopisu Život a bol v ňom uverejnený cca pred 25 rokmi. Škoda, že ste anonym, inak by som odfotila tie zviazané recepty, ktoré doma mám v 4 knihách ( 2 ks jedlá + 2ks koláče ) a zaslala vám fotku ako dôkaz. Zase hon na čarodejnice, že ?

    • Iva Bednarova
      Iva Bednarova | 19. 11. 2007 18:23

      je ty prasatka jsou krasna,ja je teda s dovolenim ale pretvorim na medvedy,prasatka by u nas neprosla ;-)

    • milena kubikova
      milena kubikova | 19. 11. 2007 17:27

      heli........urcite ho vloz....kazde prasa je dobre prasa....moj synovec napr. neznasa kolace so starosvestskymi plnkami, takze to tvoje by bodlo.

    • Hela -
      Hela - | 19. 11. 2007 14:10

      Teď jsem se ocitla ve velmi nepříjemné situaci. V komentářích k receptu Prdelky jsem v létě slíbila, že koncem roku uveřejním recept na takovou blbůstku, kterou dávám přátelům na Silvestra. Měla to být také prasátka, velmi podobná. A teď se tu rozvířila diskuse k tomuto receptu, který - aniž bych to tušila už tu asi rok je uveřejněný. Teď nevím, zda ho sem mám dát, když jsem to slíbila. Fakt nevím, těsto i provedení je trochu jiné, nejsou s náplní... no nevím, asi to risknu až to vyfotím, nebude to už sice překvapení a Terezce se raději už předem omlouvám.

    • Marsí
      Marsí | 19. 11. 2007 13:43

      Dávám za jedna neboť mám podobný ne-li stejný recept, akorát, že ty prasáky peču o velikonocích, ale na nový rok by mělo být také prasátko, že jo....-))) A to foto je úžasné...:-)))

    • milena kubikova
      milena kubikova | 19. 11. 2007 13:31

      jeda to je krasne. a vdaka anonymke za odkaz....milujem foto, ktore zdokumentuje postup. Tereze dakujem za vlozenie receptu, inak by som o nom nemala tucha....rozhodne to budem piect.

    • Anonym
      Anonym | 19. 11. 2007 08:52

      Mileno, podívejte se na: http://mamincinyrecepty.wz.cz/kynute/prasatka

    • Tereza J.
      Tereza J. | 18. 11. 2007 09:48

      Milenka, teraz som si všimla, že Lenka S. píše, že ich robila a foto posiela, takže foto bude asi čoskoro, nemusíš čakať za mnou :)))

    • milena kubikova
      milena kubikova | 18. 11. 2007 08:15

      no...skoda ze az po novom roku....velka skoda..tiez som myslela ze by to bolo mile, keby som kazdemu pri novorocnom stole dala na ranajky na tanierik jedno prasiatko pre stastie.....na silvestra budem rozhodne podavat prdelky....a prasiatka by boli uplne skvele na novy rok. ale myslim, ze lenka uz to foto poslala a tak staci pockat kym ho kucharka priradi...uz sa na to tesim.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 18. 11. 2007 06:07

      Milenka, fotka bude, ale až po novom roku. Tieto prasiatka pečiem pre šťastie na nový rok:)))

    • milena kubikova
      milena kubikova | 17. 11. 2007 19:32

      no to foto by bodlo....mozno by som to skusila davno aj ja, ale bez vizualneho vzoru som do toho nesla

    • Lenka S
      Lenka S | 17. 11. 2007 17:19

      Jak je možné, že tak skvělý recept ještě nikdo nepochválil?! Už ho mám v oblíbených víc než rok, teprve včera jsem vyzkoušela a jsem nadšená! Posílám foto.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Oslava Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílková poleva Čokoládová poleva Cukr Droždí Mák mletý Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozinky Skořice Sůl Tuk Vejce Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Burisony v karamelu

    Burisony v karamelu

    Máslová bábovka

    Máslová bábovka

    Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki

    Paprikové (nejen) jehněčí špízy s…

    Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

    Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

    Lístkoví šnečci s marmeládou

    Lístkoví šnečci s marmeládou

    Bramborový koláč s tuňákem

    Bramborový koláč s tuňákem

    Banánový dortík s kakaem

    Banánový dortík s kakaem

    Svěží koláč s lesním ovocem

    Svěží koláč s lesním ovocem

    Zbojnický salát

    Zbojnický salát

    Doporučujeme

    30 minut
    Kachní paštika

    Kachní paštika

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    43
    Francouzský jablkový koláč
    Francouzský jablkový…
    33
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    29
    Palačinky
    Palačinky
    27
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    25
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…

    Sledujte nás

    AHA.cz Farna všem vytřela zrak! Tohle tělo je vážně LUXUS

    Farna všem vytřela zrak! Tohle tělo je vážně LUXUS

    AHA.cz BOŽE! Co se to stalo s Kate? Vévodkyně k nepoznání!

    BOŽE! Co se to stalo s Kate? Vévodkyně k nepoznání!

    AHA.cz Nedělní Aha! 24.1.2021

    Nedělní Aha! 24.1.2021

    Dáma.cz 10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    Dáma.cz Ženská ejakulace neboli mokrý orgasmus: Co to je a jak ho dosáhnout?

    Ženská ejakulace neboli mokrý orgasmus: Co to je a jak ho dosáhnout?

    Ženy.cz Kabelky 2021: Tohle bude nejžádanější tvar roku!

    Kabelky 2021: Tohle bude nejžádanější tvar roku!

    Maminka.cz Kdy mít další dítě: Brzo, nebo počkat? Pro a proti různých věkových rozdílů

    Kdy mít další dítě: Brzo, nebo počkat? Pro a proti různých věkových rozdílů

    Reflex.cz Hon na Kabátka. Šéf VZP je v ohrožení kvůli očkování proti covidu, jednání o jeho konci je ale absurdní

    Hon na Kabátka. Šéf VZP je v ohrožení kvůli očkování proti covidu, jednání o jeho konci je ale absurdní

    E15.cz Nečekaná hvězda inaugurace prezidenta USA. Bernie Sanders baví internet a palčáky dobývají svět

    Nečekaná hvězda inaugurace prezidenta USA. Bernie Sanders baví internet a palčáky dobývají svět

    Abecedazahrady 9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    • Recepty.cz
    • Prasátka
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí