Pórkový nákyp

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem. Na kostičkách anglické slaniny podusíme pórek nakrájený na kolečka. V misce rozšleháme vejce s mlékem a hladkou moukou, osolíme, opepříme (já osobně solím podravkou). Do pekáčku vysypeme podušený pórek a zalijeme rozšlehanými vejci. Pečeme při mírnější teplotě cca 45 min, zkrátka až bude prostředek tuhý a okraje začnou hnědnout.
2
Místo anglické slaniny lze použít i točený či jiný měkký salám, záleží na chuti a stavu ledničky. Také lze na posledních 10 min posypat strouhaným sýrem. Je dobrý i zastudena.
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Hladká mouka Mléko Olej Pepř mletý Pórek Sůl Vejce

Komentáře k receptu

  • Petule B.
    Petule B. |

    11. 2. 2008 12:58

    No syrovy by se taky dal, ale my to radi podusene s tou slaninou. Ja ho delam jeste s kvetakem, ten samozrejme nedusim na slanine ale davam uvareny a k nemu nakrajenou cibuli a spetku muskatoveho orisku a petrzelku. Tento recept ma mnoho variaci, fantazii se meze nekladou :o))

  • Anonym
    Anonym |

    11. 2. 2008 11:07

    Vzhledem k tomu, že pórek je hotový za chvilku, určitě bych ho předem nijak tepelně neopracovávala. Jinak něco podobného dělám s lecjakou zeleninou často. Zkuste přidat do vajec lžíci zakysané smetany a ochutit bylinkami a/nebo česnekem.

Další doporučené recepty: