Polévka z hlávkového salátu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Listy hlávkového salátu omyjeme a poté vložíme do hrnce, přilijeme vodu (přiměřeně k velikosti salátu) a vaříme do té doby, než jsou listy měkké (většinou je to asi půl hodiny, podle typu sporáku). Poté na pár minut odstavíme.
2
Následně polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Dáme znovu na plotnu, přilijeme smetanu (může být i mléko) a sůl a ještě chvíli povaříme.
3
Poznámka: hlávkový salát by neměl být moc starý, potom totiž zhořkne a není to dobré.
Použité ingredience v tomto receptu: Hlávkový salát Smetana Sůl

Komentáře k receptu

  • basanta
    basanta |

    12. 6. 2012 13:36

    Výborná, jen jsem přidala na dochucení masox a vegetu bez glutamanu a při podávání osmaženou housku, pochutnala si i roční dcera.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: