Pivní roláda

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg krůtí prsa
    • 500
      ml pivo - černé
    • 600
      g brambory malé
    • 300
      g mrkev
    • 300
      g pórek
    • 500
      ml drůbeží vývar
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • olej
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do plátu umytého a osušeného masa vetřeme sůl a pepř, stočíme do rolády a převážeme. Na pekáč dáme trochu oleje a maso ze všech stran opečeme. Podlejeme 150 ml piva a 30 minut pomalu pečeme v troubě. Potom přidáme na čtvrtky nakrájené brambory, na kolečka nakrájený pórek a mrkev, poprášíme cukrem, zalejeme vývarem a pečeme dalších 60 minut. Potom teplotu v troubě zvýšíme a pečeme 15 minut za podlévání pivem. Maso a zeleninu vyjmeme, výpek povaříme, ochutíme šťávou, cukrem a kořením.
2
Roládu nakrájíme na plátky a podáváme se šťávou a zeleninou.

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    30. 3. 2006 10:32

    Takovéhle recepty mám moc ráda. Maso i příloha jedním"vrzem":-)) Díky.