Petrželkové noky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvařené brambory nastrouháme, smícháme s moukou a krupicí, přidáme lžičku soli a nasekanou petrželkovou nať, zpracujeme pevné těsto.
2
Lžičkou vykrajujeme malé oválné noky, které lehce zmáčkneme vidličkou. Vaříme v mírně osolené vodě - jsou hotové asi minutu poté, co vyplavou.
3
Ke guláši bych je nepodávala, ale k jakémukoli ragú jsou vynikající.
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Krupice Petržel Polohrubá mouka Sůl

Komentáře k receptu

  • Salome
    Salome |

    10. 1. 2007 12:39

    Taky jsem se divila, ale opravdu tam žádné vejce nepřijde. A chutnají mi lépe než klasické halušky, polité brynzovou omáčkou a posypané vyškvařenou slaninkou jsou prostě božské! :)

  • olga lisáková
    olga lisáková |

    10. 1. 2007 10:09

    Nezkoušela jsem, ale těsto je podobné jako na halušky a tam je to také bez vajec. Halušky rovněž milujeme, tedy jen já s dětmi, dokonce bych řekla, že jsou naším nejoblíbenějším jídlem. Na žádné jiné jídlo se snad tolik netěším, jako právě na halušky, brynzové. Dnes chystám brynzové škorce, dle zdejšího receptu a přidala jsem také petrželku, tak jsem zvědavá. Zatím mi stydne kaše.

  • Radka
    Radka |

    9. 1. 2007 22:37

    žádné vejce?

  • Lenka
    Lenka |

    9. 1. 2007 14:26

    Já je teď dělám častěji než bramborové knedlíky a ještě dávám pro chuť trochu muškátového květu. Hotové promastím máslem, aby se neslepily.

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    9. 1. 2007 09:23

    také dělávám,někdy použiju místo petrželky bazalku,je to ňamka,miluju noky a halušky na jakýkoliv způsob:o)))

Poslední navštívené:

Abecední seznam: