Perníkový hřbet

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 5
      dl mléko
    • 50
      g rozinky
    • 50
      g kandované ovoce
    • 50
      g ořechy
    • 3
      lžíce med
    • 3
      lžíce kakao
    • sůl
    • 1
      balení prášek do pečiva do perníku
  • Ozdoba
    • 160
      g čokoládová poleva
    • marmeláda rybízová, malinová

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a přidáme vejce, tekutý med a prosáté kakao. Všechno promícháme a přilijeme mléko, přisypeme mouku s práškem do perníku, skořicí, hřebíčkem a solí a nakonec vmícháme kandované ovoce, ořechy a rozinky. Nalijeme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet a pečeme 35 minut při 170 °C.
2
Na vychladnutý hřbet nastříkáme nejprvé proužek husté červené marmelády (třeba pomocí cukrářského sáčku) a přelijeme polevou. Můžeme nasrtříkat střídavě světlou a tmavou, to záleží na fantazii. Necháme ztuhnout!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: