Pečený steak ze žraloka s omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • žraločí steak
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • olivový olej
    • 1
      lžička šalotka
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • 1
      lžička estragon čerstvý
  • Holandská omáčka
    • žloutek
    • vývar
    • máslo nebo použijeme hotovou Holandskou omáčku od Knorru
  • Příloha
    • 1
      ks cuketa
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks celer
    • 5
      ks brambory
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce petrželka sekaná
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček listové těsto

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žraločí setak zbavíme kůže a očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji.
2
Omáčka: najemno nakrájenou šalotku, vinný ocet a čerstvý estragon rozvaříme a rozmixujeme. Ze žloutků a vývarů vyšleháme v páře holandskou omáčku a zjemníme máslem nebo ji připravíme z holandské omáčky od firmy Knorr, u které máme jistotu, že se nesrazí. Do této omáčky vmícháme redukci šalotky, octa a vína.
3
Příloha: cuketu, mrkev, celer a brambory nakrájíme na plátky a uvaříme ve slané vodě, přecedíme a prohodíme na másle. Polovinu si necháme zvlášť a druhou polovinu smícháme se sekanou petrželovou natí a vejcem. Zabalíme do slabého listového těsta a upečeme jako zeleninový závin. Zbylou polovinu zeleniny prohřejeme a podáváme ve tvaru hnízda.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: