• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Pečené kuře, brambory a špenát
    Napište svůj komentář k receptu

    Pečené kuře, brambory a špenát

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Pečené kuře, brambory a špenát
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    2 porce
      • 5
        ks brambory raději větší
      • kuřecí maso stehna (lze přidat i křídla nebo jiné maso, popř. lilek)
      • 50
        g špek nebo slanina či salám
      • 1
        balení špenátový protlak
      • 3
        stroužek česnek
      • 1
        ks cibule
      • máslo resp. zásmažku
      • 1
        ks vejce
      • mléko
      • olej ideálně olivový
      • 1
        šálek kořenová zelenina popřípadě sušené houby
      • 1
        kostka masox nemusí být
      • 1
        lžíce petržel
      • 100
        g tvrdý sýr na strouhání

    Postup přípravy receptu

    1
    Cílem našeho snažení budou do zlatova upečená kuřecí stehna s pečeným bramborem plněným špenátem, zasypaným sýrem. Z přebytků navíc vyrobíme bramborovou (či jinou) polévku, aby se nic nevyhodilo.
    2
    Necháme uvařit celé brambory ve slupce. Raději více než méně. Vaří se, takže máme plno času. Zatím si tedy připravíme česnek (opravdu hodně, aspoň o dva stroužky víc, než byste čekali), cibuli (pokrájet nadrobno), vejce (do hrnku a rozmýchat, vyplatí se očichat, aby nám zkažené nezničilo celé jídlo), mléko, zásmažku (hotovou, nebo z mouky a tuku usmažíme vlastní). Můžete také zatím rozmrazovat špenát a kuřecí stehna. Času je plno, protože brambory se vaří celé a mají být spíš větší, takže se vaří déle.
    3
    Z části rozmačkaného česneku (zbytek půjde do špenátu) vyrobíme v misce tekutou pastu, kterou budeme pomocí mašlovačky (nebo prstů) potírat kuřata a brambory před pečením v troubě. Každý dodá příchutě podle své chuti - třeba nějakou pikantní marinádu, grilovací koření, bazalku, tymián (myslím něco z uvedeného, ne vše dohromady) a rozetřít v misce v oleji. Jakmile se brambory uvaří, nakrájíme je na poloviny. Nechámě je chladnout a zatím uvaříme špenát.
    4
    Uvařit špenát je velmi snadné, jen musíme se vším stále míchat, aby se to nepřipálilo. Nadrobno nakrájenou cibuli (jednu na jednu kostku špenátu) osmažíme se špekem na oleji a přidáme zásmažku (tak asi půl malého hrníčku na kostku špenátu). Jakmile zezlátne, přilijeme trochu mléka a přidáme špenátový protlak (tedy většinou lehce natátou kostku) a česnek (tři až čtyři stroužky na jednu kostku špenátu). Necháme pořádně povařit a na konci přimícháme vejce a zase povaříme. Dochutíme rozmačkaným česnekem, solí a pepřem. Zamícháme, lehce povaříme a necháme stát.
    5
    Poznámka: špenát by měl být hustý. Pokud je příliš řídký (moc mléka), lze ho zahustit další zásmažkou a pak povařit.
    6
    Brambory vařené ve slupce a nakrájené na poloviny už trochu vychladly. Slupku necháme. Vydlabeme je lžičkou (ne extra moc, budou přece jen hlavní přílohou; vnitřky dáme do hrnce na polévku) a spolu s rozmrazenými kuřaty je důlky nahoru poklademe na plech vymaštěný olejem. Vše potřeme česnekovou pastou, kterou jsme si vyrobili (viz výše). Dáme do trouby a necháme péct. Zbyly nám vnitřky brambor, ze kterých vyrobíme polévku. Může to být třeba česnečka nebo bramboračka, záleží na náladě.
    7
    Tip: na oleji osmažíme cibuli, přilijeme vodu a přidáme kořenovou zeleninu a sušené houby. Přidáme masox (nemusí být), pořádně povaříme, přidáme vajíčko, povaříme a dochutíme nasekanou petrželí. Nakonec přisypeme ještě teplé vnitřky brambor, promícháme a polévka je hotova.
    8
    Zatím se v troubě peče kuře a brambory. Protože brambory byly předvařené, upečou se dříve. Jakmile pěkně zezlátnou (já mám rád i trochu připálené věci, takže počkám déle), vytáhneme plech, brambory vyjmeme na tác a plech s kuřecím vrátíme do trouby, aby se maso dopeklo. Zatím pomocí lžičky naplníme vydlabané brambory špenátem. Nastrouháme sýr a počkáme, až se maso dopeče. Odháníme mlsnou manželku (ta moje mě spíš radí a to dobře) a děti od špenátu a pečených brambor. Zatím si můžou dát polévku.Jakmile je kuře dopečené, vyjmeme plech z trouby aby maso trochu chladlo, na brambory se špenátem nasypeme strouhaný sýr a necháme zapéct v ještě rozehřáté troubě, nebo mikrovlnce.
    9
    Podáváme kuřecí stehno s brambory se špenátem a zapečeným sýrem. Pokud zbyl špenát, lze ho přidat na talíř na kopeček, nebo sníst později samotný, nebo se zbylými brambory.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Nejlehčí pečené kuře a brambory

    Nejlehčí pečené kuře a brambory

    Pečené kuře

    Pečené kuře

    Pečené brambory

    Pečené brambory

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Adéla
      Adéla | 1. 3. 2013 13:50

      Skvělé! ;-) Pobavila jsem se a jako né moc zkušená kuchařka ocením podrobnost receptu. Děkuji :-))

    • Anonym
      Anonym | 20. 9. 2007 13:42

      Tady se někdo snažil být za každou cenu vtipný. Výsledkem jeho snažení ovšem je, že to jeho "veledílo" člověk ani nečte.

    • Anonym
      Anonym | 20. 9. 2007 12:18

      vim,ze je ten recept dlouhy,ale jsem za to moc rada.ja jsem totiz na vareni tele a kdyz dostanu chut na pecene kure s bramborem a spenatem co dela moje mama,tak tento recept mi fakt bodne.dekuji moc.irena

    • Rony Kiby
      Rony Kiby | 5. 5. 2007 11:13

      Super recept velmi jsem se u jeho čtení pobavila. Myslím, že jeho délku a podrobnost ocení hlavně začínající kuchtičky. Navrhuji sestavit celou kuchařku a vydat knižně

    • englicka marketa
      englicka marketa | 2. 1. 2007 16:20

      souhlasím...

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 2. 1. 2007 16:05

      Tak dlouhá "slohová práce" je na škodu receptu. Dlouhé popisování se stává nepřehledné a mnoho lidí odradí od jeho čtení.

    • Jana Z
      Jana Z | 31. 12. 2006 16:55

      Vypadá to naprosto famózně, dle stylu psaní bych hádala že autorem receptu je wangel?! Recept dle délky vypadá složitě ovšem opak je pravdou a určitě vyzkouším.

    • V.
      V. | 31. 12. 2006 15:57

      Na tomto receptu je vidět, že autor vaří rád a s láskou.Žena by totéž popsala na 10 řádcích.A dobré to být může.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
    Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Kořenová zelenina Kuřecí maso Máslo Masox Mléko Olej Petržel Špek Špenátový protlak Tvrdý sýr Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Celozrnné sušenky

    Celozrnné sušenky

    Pravá pistáciová zmrzlina

    Pravá pistáciová zmrzlina

    Bílkový chlebíček II.

    Bílkový chlebíček II.

    Smaženice z ředkviček

    Smaženice z ředkviček

    Kokosovo-ananasový dort

    Kokosovo-ananasový dort

    Dipy ke grilovanému masu - s kapary

    Dipy ke grilovanému masu - s kapary

    "Párkrole" - párkové kremrole

    "Párkrole" - párkové kremrole

    Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

    Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

    Vanilkový krém

    Vanilkový krém

    Doporučujeme

    20 minut
    Sedlácký salát

    Sedlácký salát

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    34
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    30
    Palačinky
    Palačinky
    28
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    26
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    24
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš

    Zajímavé články

    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Farna všem vytřela zrak! Tohle tělo je vážně LUXUS

    Farna všem vytřela zrak! Tohle tělo je vážně LUXUS

    AHA.cz BOŽE! Co se to stalo s Kate? Vévodkyně k nepoznání!

    BOŽE! Co se to stalo s Kate? Vévodkyně k nepoznání!

    AHA.cz Deník Aha! 25.1.2021

    Deník Aha! 25.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz 10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    Ženy.cz Nejoblíbenější zimní vzor? Kostka ve stylu lumbersexuálů i chalupářů!

    Nejoblíbenější zimní vzor? Kostka ve stylu lumbersexuálů i chalupářů!

    Maminka.cz Jak se konečně rozloučit s dudlíkem? Stačí jednoduchý trik. Inspirujte se!

    Jak se konečně rozloučit s dudlíkem? Stačí jednoduchý trik. Inspirujte se!

    Reflex.cz Herečka Tereza Dočkalová: Taky jsem zvracela jídlo a byla na hranici bulimie, teď jsem stále větší feministka

    Herečka Tereza Dočkalová: Taky jsem zvracela jídlo a byla na hranici bulimie, teď jsem stále větší feministka

    E15.cz Nečekaná hvězda inaugurace prezidenta USA. Bernie Sanders baví internet a palčáky dobývají svět

    Nečekaná hvězda inaugurace prezidenta USA. Bernie Sanders baví internet a palčáky dobývají svět

    Abecedazahrady 9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    • Recepty.cz
    • Pečené kuře, brambory a špenát
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí