Pečená kuřecí prsa s jemným hrachovým pyré

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Hrachové pyré
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce slunečnicový olej
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 500
      g hrách
    • 1
      lžíce majoránka
    • pepř mletý
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce líbeček
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • pepř mletý
  • Marináda
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      snítka tymián
    • pečivo nebo brambory k podání
    • balzamikový ocet 1/2

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
rách přeberte, důkladně propláchněte a namočte přes noc do vody. Ze všech surovin umíchejte marinádu. Maso osolte, opepřete a potřete olejem, naložte do marinády.
2
Na druhý den hrách slijte, zalijte 500 ml vody, přidejte bobkový list a drcený česnek a 5 minut vařte – míchejte přitom ode dna. Mezitím na oleji osmahněte nasekanou cibuli a nechte na něm rozvonět majoránku s libečkem. Přidejte k hrachu, 5 minut společně povařte, vyjměte bobkový list a rozmixujte. Ochuťte solí a pepřem. Troubu rozehřejte na 180 °C. Zapékací mísu vytřete olejem.
3
Maso do ní dejte i s marinádou a upečte jej, pak nakrájejte na plátky. Rozdělte na talíře i s pyré, přelijte výpekem a podávejte s pečivem nebo bramborami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: