Pažitková omáčka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 30
      g pažitka
    • pepř mletý
    • 2
      dl smetana
    • 5
      dl vývar
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájenou cibuli dorůžova osmažíme na másle, přidáme mouku a zasmahneme. Světlou zásmažku zalijeme vývarem a rozšleháme. Přichutíme solí a rozdrceným pepřem. Po provaření omáčku přecedíme přes jemné sítko, zjemníme smetanou, krátce necháme přejít varem a přidáme opranou, jemně rozsekanou pažitku. Omáčku podáváme k vařenému hovězímu masu a jazykům.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.