• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pasticio
Napište svůj komentář k receptu

Pasticio

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pasticio
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      cibule
    • máslo
    • 1
      plechovka rajčata
    • olivový olej
    • hladká mouka
    • mléko
    • strouhanka
    • vegeta
    • tuk
    • oregáno
    • 600
      g vepřové maso 500-600
    • sýr
    • 500
      g makaróny
    • 1
      rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi: cibuli nadrobno osmahnout na olivovém oleji, přidat mleté maso, trochou grilovacího koření, vegetu a více oregana. Maso na pánvi rozdělovat na menší kousky. Přidat protlak, rajčata z konzervy, klidně ještě čerstvá k tomu (taky menší kostky). Chvilku vařit. Uvařit makaróny podle návodu, půjdou ještě do trouby, takže nerozvařit.Vymazat pekáček a vysypat strouhankou. Polovinu uvařených makarónů klademe na dno. Na ně rovnoměrně celou směs z pánve. Přikryjeme druhou polovinou makarónů. Do pánve z masa (využít že je od oleje) dáme 2-3 lžíce másla, zasypat moukou a zalít mlékem - uděláme jíšku, míchat několik minut do hladka. Okořenit oreganem. Až jíška ztuhne, vsypeme do ní nastrouhaný sýr a poklademe ji na makaróny v pekáčku. Pečeme cca 45 minut, ne zprudka, aby to neprskalo, sýr zezlátne.
2
Nejlépe krájet vychládlé, protože to pak lépe drží tvar.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nany | 27. 4. 2012 21:00

    na originál pasticio se dává ta zálivka co tady píše majitelka receptu.....bešamel spíše na lasagně,zkuste a uvidíte ;-)

  • Filip Solomon | 18. 9. 2007 01:42

    Doporučuji na 100% použít hovězí maso. Do bešamelu a do masa s rajčaty přidat hovězí bujón a nakonec před zapékáním posypat navíc parmazánem nebo nějakou alternativou třeba sýrem pecorino, stačí jen troška.

  • veronika pleska | 6. 2. 2007 20:43

    Bezne na pasticio pouzivam mlete hovezi maso, s veprovym to podle mne neni ono. misto jisky se da pouzit besamel, bez ktereho to snad neni ani ono...

  • Nikola Arcanidu | 28. 6. 2006 15:21

    Nevadí, naopak, ona pak chytne barvu a je to lepší, navíc, nešpiní se tolik nádobí. Nebojte se..

  • Lucie | 27. 6. 2006 23:25

    Mám jednu otázku, ta jíška se dělá v pánvi po mase, kde byl ale taky protlak a rajčata, to nevadí?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Makarony
Pokrmy Z těstovin Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Makaróny Máslo Mléko Olivový olej Oregáno Rajčata Rajský protlak Strouhanka Sýr Tuk Vegeta Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Smažený kapr

Smažený kapr

Zapečené brambory s kuřecím masem a slaninou

Zapečené brambory s kuřecím masem a…

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Ořechový chléb II.

Ořechový chléb II.

Halušky podle Daniely

Halušky podle Daniely

Hustá květáková polévka

Hustá květáková polévka

Houbová pohanka - pohankový kuba

Houbová pohanka - pohankový kuba

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Doporučujeme

25 minut
Salát se sýrem, fazolkami, čočkou a špenátem

Salát se sýrem, fazolkami, čočkou a…

10 minut
Melounový nanuk

Melounový nanuk

10 minut
Rychlá ředkvičková pomazánka

Rychlá ředkvičková pomazánka

5 minut
Bylinkovo-octová marináda

Bylinkovo-octová marináda

30 minut
Hamburger podle Pohlreicha

Hamburger podle Pohlreicha

40 minut
Kachní prsa na meruňkách

Kachní prsa na meruňkách

40 minut
Pizza bolognese

Pizza bolognese

20 minut
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Poslední sledované recepty

49
Lehký levandulový sirup
Lehký levandulový sirup
40
Palačinky
Palačinky
40
Hrnečková cuketová buchta
Hrnečková cuketová buchta
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda

Zajímavé články

Špíz ze spíže? Vyzkoušejte masový špíz s paprikou
Špíz ze spíže? Vyzkoušejte masový špíz s paprikou
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Variace na jahodový džem: s mangem, chilli, vanilkou i bez vaření
Variace na jahodový džem: s mangem, chilli,…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Cyril a Metoděj: Věrozvěsti, kteří šířili víru a okurky
Cyril a Metoděj: Věrozvěsti, kteří šířili víru a…
AHA.cz Erbová na Maledivách vzteky bez sebe: Prosím! Už stačí!

Erbová na Maledivách vzteky bez sebe: Prosím! Už stačí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Jak dopadlo testování online nákupů na Košík.cz?

Vyzkoušeli jste: Jak dopadlo testování online nákupů na Košík.cz?

Dáma.cz Masturbace už není hříšná: Kde a jakým způsobem se nejčastěji ukájíme?

Masturbace už není hříšná: Kde a jakým způsobem se nejčastěji ukájíme?

Blesk pro ženy Jablko nepadlo daleko od stromu! Dcery nejkrásnějších modelek zastiňují své matky

Jablko nepadlo daleko od stromu! Dcery nejkrásnějších modelek zastiňují své matky

Ženy.cz Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Blesk.cz Hororový závěr dovolené Missky Fajksové: Stát se tohle v Asii, tak mi hrábne, prozradila!

Hororový závěr dovolené Missky Fajksové: Stát se tohle v Asii, tak mi hrábne, prozradila!

SportRevue.cz 18 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je Pavel Nedvěd

18 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je Pavel Nedvěd

Maminka.cz Tohle že je máma 5 dětí? Známá fitness trenérka ukázala své tělo 9 týdnů po porodu dvojčat

Tohle že je máma 5 dětí? Známá fitness trenérka ukázala své tělo 9 týdnů po porodu dvojčat

Blesk Horoskopy Ravenova červencová věštírna: Zlepší se to?

Ravenova červencová věštírna: Zlepší se to?

Abecedazahrady Jak správně zamrazit bylinky, aby neztratily barvu a chuť

Jak správně zamrazit bylinky, aby neztratily barvu a chuť

  • Recepty.cz
  • Pasticio
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí