Ovesné vločky s vejci

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g ovesné vločky
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • slunečnicový olej
    • pažitka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vločky zalejeme studenou vodou a necháme 2 hodiny stát. Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme vločky a za stálého míchání dusíme do měkka. Je to rychlejší, pokud jsou vločky déle namočené. Přidáme vejce rozmíchaná se solí a mícháme do zhoustnutí. Na talíři posypeme pažitkou.
2
Podáváme s vařenými brambory a salátem, nebo studené na listu hlávkového salátu.

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    15. 2. 2006 14:17

    Teraz som objavila, že som zase bola anonym : )))

  • Anonym
    Anonym |

    13. 2. 2006 08:42

    Nepreplachujem, zbytočne sa vymývajú minerály. Inak na raňajky si vždy večer chystám vločky, prisypem hrsť hrozienok a zalejem mliekom. Dám do chladničky a ráno mlsám. Hotové musli mi nechutí.

  • Ivana
    Ivana |

    11. 2. 2006 20:48

    Já teď objevila v Tescu drcené ovesné vločky s vlákninou, máčím je (zatím jen v jogurtu) sotva půl hodiny a jsou výborné měkké i za syrova. Určitě je zkusím i s vejci.

  • Jitka
    Jitka |

    11. 2. 2006 11:50

    Včera jsem tento recept objevila a dnes jsme měli vydatnou sobotní snídani. Pažitku jsem z nouze nahradila petrželkou, ale i tak to bylo výborné. Určitě touhle chutnou a zdravější variantou nahradím klasická míchaná vejce. Ale mám ještě dotaz. Proplachujete vločky nebo ne?