Osvěžující citronová roláda

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: atka

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na těsto
    • 4
      ks vejce
    • 80
      g cukr
    • 120
      g polohrubá mouka
    • sůl
    • prášek do pečiva
  • Na náplň
    • 4
      plátek želatina
    • 250
      g mascarpone
    • citronová kůra
    • 40
      g cukr
    • 120
      ml šlehačka
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý cukr ušleháme do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh. Těsto nalejeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 10 minut.
2
Hotové přendáme na utěrku posypanou moučkovým cukrem a ihned srolujeme. Na krém namočíme želatinu. Mascarpone (já používám kysanou smetanu), citronovou šťávu, kůru a cukr našleháme. Vymačkáme želatinu a rozpustíme. Smícháme se třemi lžícemi krému z mascarpone, dobře rozmícháme a přidáme zbytek krému.
3
Nakonec přidáme ušlehanou šlehačku. Necháme chvilku odpočinou. Těsto rozbalíme, namažeme krémem a opét srolujeme. Nakonec jen posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.