Oříšková bábovka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 25 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Postupně smíchat všechny suroviny, mléko přidávat až nakonec.
2
Nalít do vymazané a vysypané větší bábovkové formy.
3
Péct v mírně vyhřáté troubě (160 °C asi 60-70 minut).
4
Bábovka má vynikající oříškovou chuť.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MílaO
    MílaO |

    23. 6. 2013 12:37

    200g oříšků na tak málo mouky? A k tomu ještě 125g tuku? Vždyť to musí být šíleně mastné a energetická bomba! Na tohle množství oříšků už bych nedávala žádný tuk. To mě tedy odradilo. =-O

  • srdicko1
    srdicko1 |

    8. 4. 2013 14:08

    Výborná, bohužel jsem neměla už hladkou mouku dala jsem jen polohrubou...povedla se také :)

  • srdicko1
    srdicko1 |

    8. 4. 2013 14:08

    Výborná, bohužel jsem neměla už hladkou mouku dala jsem jen polohrubou...povedla se také :)

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    16. 2. 2007 11:36

    Bude tak dobrá i s vlašskými ořechy? Jsem alergická na lískové oříšky, dusím se po nich. Jinak musí být super.

  • Jana Andrlová
    Jana Andrlová |

    15. 2. 2007 21:44

    Vynikající!!!! Ořechy miluju v jakékoliv podobě. Bábovky sice moc nemusím, ale tahle vážně nemá chybu. Dávám1*.

  • Tereza Kubíková
    Tereza Kubíková |

    10. 2. 2007 18:48

    UFFF... tak to jsem si tedy oddychla, že jsem Vám recept nezkazila:)))) určitě sama vyzkouším:) přeji hezký den

  • Jitka Kovářová
    Jitka Kovářová |

    10. 2. 2007 11:44

    Terezko,děkuji za pomoc.Postup jste napsala super.Vajíčka dávám celá,sníh není potřeba,bábovka je i tak hezky nadýchaná.A mléka dávám minimálně 2dcl na takové množství surovin.Určitě bude bábovka chutnat,u nás se po ní vždy jen zapráší.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    9. 2. 2007 11:51

    Terezko díky, já mám svůj recept na oříškovou bábovku a dělám jí přesně dle Vašeho popisu. Spíš jsem ( snad decentně ) chtěla autorku upozornit, aby napsala podrobnější postup pro neznalé. Tím nechci říct, že umím vše.

  • Tereza Kubíková
    Tereza Kubíková |

    9. 2. 2007 11:26

    Hanko, sice nejsem Jitka, ale poradím Vám...Heru zásadně nerozehřívejte...pak by to nebylo těsto ale šlichta...moučkový cukr vyšlehejte s vejci(neoddělujte, ale pokud máte radši nadýchanou bábovku, tak použijte sníh, ale není to nutné), přidejte Heru nakrájenou na malé kousky a vyšlehejte, pak přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, oříšky no a nakonec mléko(to bych tam dala spíš podle hustoty...) tak ať se dílo podaří:)))) dobrou chuť. no a snad jsem to nenapsala špatně paní Jitko

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    9. 2. 2007 10:25

    Jitko, myslím si, že pro začínající ( a nejen pro ně ) kuchařinky nestačí napsat - postupně smíchat všechny suroviny. Heru třít s cukrem nebo jí rozpustit??? Já bych jí asi třela s cukrem, přidala vejce ( celá?? ) nebo žloutky a nakonec sníh?? Můžeš poradit???