Ořechovka

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ořechy nakrájíme na plátky a vložíme do asi 2-3 l sklenice, prokládáme kořením a plátky citronu a pomeranče. Nakonec zalejeme alkoholem. Necháme 14 dnů na slunci, teplém místě. Pak scedíme a vmícháme 200 g cukru.

Komentáře k receptu

  • pavel
    pavel |

    12. 8. 2015 18:22

    to jsme na tom stejne pali jak cert co pomohlo ??

  • Miloš
    Miloš |

    31. 7. 2014 14:52

    vlašské ořechy se mají trhat na Jana, myslím,že je to 24.6.

  • Dan Syndula
    Dan Syndula |

    29. 7. 2014 21:53

    Zrdavím,muže se použit místo cukru med? Děkuji za odpověď :-)

  • madla
    madla |

    18. 7. 2014 02:50

    po 14 dnech macerace dolita voda s cukrem a v krku z toho pali jak je to ostre, co s tim?

  • Honza
    Honza |

    16. 7. 2014 20:49

    Dneska jsem je trhal, už jsou akorát (jižní Čechy, 400 m n. m.)

  • marie
    marie |

    15. 7. 2014 16:10

    a už je čas ted na ty ořechy nebo je ještě brzy?

  • Dalibor
    Dalibor |

    2. 7. 2014 10:30

    Já dávám med.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    14. 7. 2008 09:34

    Chtěla bych se zeptat,protože jsem zadala podobný recept,zda ten pomeranč a citrón bych mohla přidat po dolouhování ořechů.Připadá mi to jako dost dobrý nápad a určitě i ta chuť by byla výraznější.Děkuji,pokud to někdo víte

  • Ladislav Janulík
    Ladislav Janulík |

    18. 2. 2007 13:40

    Já dělám ořechovku již 40 let a nikdy jsem cukr nepřevařoval a žádné kvašení nebylo.Přidám i recept.

  • lord Corvin
    lord Corvin |

    11. 2. 2007 21:14

    Nebezpečí zkvašení cukru hrozí jen do asi 12,5%alkoholu, pak alkohol tekutinu sterilizuje. Převaření cukru (s minimem vody) se dělá s jiného důvodu, zřetězí se molekuly cukru a je tak v organismu snáze stravitelný (pokud jsem to dobře pochopil z výkladu kamaráda z chemické.. :-) )

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    10. 7. 2006 15:40

    Cukr jsem nerozvařovala a mám ještě likér od lońska a je v naprostém pořádku. Kamarádka, od které jsem recept dostala, jej tímto postupem dělá již léta. Ale samozřejmě je to na Vás - rozvařit můžete. Marie

  • Jiří Matoušek
    Jiří Matoušek |

    9. 7. 2006 20:35

    Cukr se má vždy převařit, jinak je nebezpečí kvašení.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: