Omáčka na lívance

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g ovoce i mražené
    • 5
      dl smetana šlehačka
    • 0,3
      l mléko
    • 2
      lžíce mouka nebo solamyl
    • 2
      lžíce cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ovoce rozvaříme ve smetaně, osladíme, přilijeme mouku rozmíchanou v mléce a povaříme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Stěpánka
    Stěpánka |

    26. 3. 2013 14:23

    dělala jsem z mražených jahod,přítelovi to moc nechutnalo,mě teplé taky moc ne,ale druhý den z lednice to bylo o moc lepší,mám přece jenom radši k lívancum zakysanou smetanu,něco studeného :-|

  • terezka256
    terezka256 |

    31. 5. 2012 13:33

    S tim livance prelejete..... ;-)

  • Bara Chaloupkova
    Bara Chaloupkova |

    27. 7. 2008 09:12

    No jasně, to je žahour.Když to někde řeknu, tak mi nikdo nerozumí:).Babička ho dělá z borůvek ,mléka a mouky a hlavně přidá trochu skořice.Na lívance či palačinky neznám nic lepšího.

  • Marie Hřebejková
    Marie Hřebejková |

    21. 2. 2007 12:44

    Moje babička z jižních Čech dávala pouze mléko se solamylem, trochu strouhaného perníku, cukr, kousek másla. A říkala tomu "švanda".

  • Jiří Vanžura
    Jiří Vanžura |

    20. 2. 2007 20:20

    Jani, souhlasím, že tam toho ovoce může být víc. Jenže teď se dá koupit jenom mražené a to je drahé až hrůza.Handulo, předpokládáš správně, jen s tou šlehačkou bych byl opatrný, je to i tak dost syté. Dobrou chuť.

  • jana
    jana |

    20. 2. 2007 15:40

    Pokud vím, tak tomuhle se říká žahour. Z borůvek je báječný, ale na tolik mléka a šlehačky bych doporučovala více ovoce.

  • Handula
    Handula |

    19. 2. 2007 18:06

    Já zase předpokládám, že touhle omáčkou si poleju lívance, dle vlastního receptu a ozdobím šlehačkou. Tahle omáčka vypadá opravdu lákavě. V sobotu ji určitě vyzkouším a předem se těším.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    19. 2. 2007 17:01

    Předpokládám, že se z této směsi budou smažit lívance. Nebo se to jí jen tak uvařené?