Olešanský trhanec

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jenik

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g brambory den předem uvařené a oloupané
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g máslo
    • 100
      g mák mletý
    • 50
      g moučkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • hladká mouka na posypání válu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce, sůl a na válu vypracujeme těsto, z něhož vytvarujeme šišky, které rozdělíme na stejně velké části. Rukou vypracujeme placičky, z nichž vyválíme tenké placky a ihned pečeme nasucho na rozpálené teflonové pánvi, nebo na plotně z obou stran, až se na nich dělají puchýřky. Hotové placky natrháme na malé kousky do větší mísy, pomastíme rozpuštěným horkým máslem, sypeme jemně umletým mákem s moučkovým cukrem a promícháme.

Komentáře k receptu

  • Drahoslava Klímová  MUDr.
    Drahoslava Klímová MUDr. |

    19. 5. 2008 15:29

    Tento recept znám,poprvé jsem jedla na Šumavě ještě jako dítě tam toto jídlo bylo dosti často podávané Zapíjelo se vždy kyselým mlékem, chutnalo mně. Toto je vzpomínka na mé dětství. Děkuji Dr. Klímová