Okurkovo-avokádový salát

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: 430 kJ
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g sýr feta
    • 1
      ks citron
    • 3
      snítka tymián
    • 1
      ks kedlubna
    • 1
      ks okurka salátová (malá)
    • 1
      ks avokádo (zralé)
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička med
    • 0,5
      svazek bazalka
    • 20
      g rozinky
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejte gril v troubě. Sýr nakrájejte na kostičky, rozložte do zapékací formy a posypte nastrouhanou kůrou z citronu a lístky tymiánu, osolte, opepřete a asi 10 minut zapékejte. Zeleninu a avokádo oloupejte a pokrájejte, zakapejte zálivkou z citronové šťávy, oleje, medu, soli a pepře, promíchejte s pečeným sýrem, rozinkami a bazalkou a ihned podávejte.

Komentáře k receptu

  • matara
    matara |

    19. 7. 2014 11:37

    take bych rada vedela vas nazor na to, ze se daji jist banany i se slupkou ma pry velmi hodne vitaminu, co vy na to? :-))

  • matara
    matara |

    19. 7. 2014 11:35

    rada bych vedela vasi zkusenost, jedna se mi o loupani avokata, sloupavani, ne lzickou vyjmuti, a pak lze li avokado konzumovat i se slupkou, neni-li nejak skodliva. zkousela jsemjej jist se slupkou, tak jako salatovouokurku, avokado ma velmi tenkou a jemnou slupku, chvi vedet vas nazor dekuji. pokud je i pevnejsi plod tvrdsi lepe se i kraji . diky N

  • matara
    matara |

    19. 7. 2014 11:35

    rada bych vedela vasi zkusenost, jedna se mi o loupani avokata, sloupavani, ne lzickou vyjmuti, a pak lze li avokado konzumovat i se slupkou, neni-li nejak skodliva. zkousela jsemjej jist se slupkou, tak jako salatovouokurku, avokado ma velmi tenkou a jemnou slupku, chvi vedet vas nazor dekuji. pokud je i pevnejsi plod tvrdsi lepe se i kraji . diky N