Noky s vejcem

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutek s máslem utřeme dohladka.
2
Poté přidáme mouku, půl odměrky soli a postupně přiléváme mléko do té doby, než je těsto jen o něco řidší než na knedníky.
3
Potom lžíčkou namočenou ve vlažné vodě vykrajujeme noky a házíme do vroucí vody, kde je necháme asi 5 min. povařit.
4
Potom je hodíme na pánev, přidáme vejce a opékáme do té doby, než jsou vejce dostatečně tepelně zpracovaná.
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Máslo Mléko Sůl Vejce Žloutek

Komentáře k receptu

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    19. 5. 2008 20:14

    Ano, ja varím vždy z polohrubej múky, nie sú potom tak tvrdé

  • Eva Hájková
    Eva Hájková |

    19. 5. 2008 19:51

    Dnes jsem je vařila, ale z polohrubé mouky /hrubou jsem doma nenašla/, místo másla jsem dala trošku smetany a do těsta jsem nasekala čerstvý špenát ze zahrádky. K tomu hlávkový salát a byla dobrá večeře.