Jemně strouhané syrové brambory lehce vymačkáme a smícháme s vejci, majoránkou, lisovaným česnekem, solí a vmícháme na kostičky krájené rohlíky.... více o Knedlík rohlíkobramborákový
Kuchané sledě zbavíme ocásků a hlaviček, stáhneme kůži a naskládáme do máslem vymaštěného pekáčku. Osolíme, opepříme, posypeme sekanou cibulí,... více o Sledi v zelenině
Najprve připravíme špenát dle vlastní chuti. Do osolené vroucí vody přidáme na 3 minuty předvařené lasagne (návod je napsaný na krabičce). Lososa... více o Lasagne s lososem a se špenátem
Kotlety naklepeme, nařízneme a posypeme paprikou po obou stranách a osolíme. Na rozpáleném oleji kotlety po obou stranách opečeme (4 min. po jedné).... více o Pirátské kotlety
Uzené maso, rajče a žampiony nakrájíme na kostičky. To vše orestujeme na másle. Do této směsi přidáme potřebné množství špaget, vše prohřejeme.... více o Špagety "Románo"
Uvaříme těstoviny a propláchneme je studenou vodou. Osmahneme cibulku a přidáme nahrubo nakrájené žampiony, taktéž osmahneme, poté podlijeme trochou... více o Těstovinový salát se žampiony a špekem
Zeleninu opláchneme, nakrájíme na malé kostky a vložíme do salátové mísy. Přidáme vypeckované olivy, můžeme rozkrojit vejpůl a posypeme oreganem.... více o Řecký salát po řecku
V míse zaděláme těsto (je to lepší, než na vále, nikam mouka nepadá, zpracovává se rukama) - do mouky uděláme důlek, okolí lehce osolíme, do důlku... více o Zadělávané nekynuté koláče svatební nebo pouťové
Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno krájenou cibuli, opečeme na ní mleté maso, osolíme, opepříme a vmícháme utřený česnek a majoránku. Za stálého... více o Prima špagety s mletým masem
Pekáček vymažeme sádlem a přidáme zelí i s nálevem. Na zeli rovnoměrně naskládáme plátky cibule a na cibuli plátky anglické slaniny. Křidélka řádně... více o Drůbeží křidýlka na kysaném zelí
Maso nakrájíme na jemno, cibuli na menší kolečka, vše smícháme a necháme 24 hod v lednici odležet. Lžící děláme na pánvi placičky a smažíme na oleji... více o Čínské masové placičky alá Zita Kabátová
Vepřové maso nakrájané na plátky naklepeme, osolíme, okořeníme, potřeme Worchestrovou omáčkou a osmažíme na oleji.... více o Přírodní vepřové maso
Z mouky, cukru, Hery, 4 žloutků a poloviny prášku do pečiva zaděláme na vále těsto. 1/3 těsta odkrojíme a necháme se v chladničce ztuhnout, aby se... více o Hraběnčin štrůdl
Kuře den dopředu naporcujeme na 10 kusů (kůži necháme) a nasolíme. Druhý den každý kousek obalíme v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích (rozhodně... více o Kuře na šlehačce
Pórek včetně zelené části nakrájíme na kolečka, přidáme okapaný celer a ananas a dále půlené odpeckované hroznové víno. Spojíme majonézou a ochutíme... více o Celoroční lahůdkový salát
Vepřové maso nakrájíme na větší kousky, osolíme a na rozehřátém oleji po všech stranách opečeme. Potom přidáme oloupaná rajčata (spařená), nakrájená... více o Vepřové maso v zelí s rajčaty
Vepřové maso nakrájíme na plátky, dobře naklepeme a pak nakrájíme na širší nudle. Na rozehřátém sádle za stálého míchání prudce opečeme. Pak přidáme... více o Podžárka
Do velké mísy dáme cukr a máslo, rychle třeme. Do malé misky dáme vejce, které rozšleháme. Vmícháme vanilku a přidáme k máslu s cukrem. Prosejeme... více o Sušenky s čokoládou
Smícháme všechny suroviny a připravíme marinádu do které naložíme naklepané plátky masa. Uzavřeme do nádoby a necháme uležet v lednici alespoň 48... více o Kotlety pro labužníky
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme sůl, pepř, lisovaný česnek, žloutky, solamyl, (asi 1 lžíci), a smícháme (můžeme nechat chvíli proležet v chladu).... více o Eishu
Z mouky, másla a sýru vypracujeme těsto. Z těsta uválíme malé kuličky, do kterých tvoříme důlečky pomocí konce vařečky. Důlečky plníme marmeládou nebo... více o Minikoláčky
V misce rozšleháme vejce se solí, přidáme nastrouhaný sýr, dle pořeby trošku mléka a zamícháme. Hmotou potřeme plátky veky a klademe je na olejem ... více o Zapečené sýrové toasty
Ramu a tavený sýr vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny. Z tuňáka slijeme šťávu, přidáme jej do mísy a zašleháme. Vejce nastrouháme najemno a... více o Tuňáková pomazánka na Moničin způsob
Margarín, tavený sýr a pomazánskové máslo šleháme elektrickým šlehačem asi 3-4 min. Poté zašleháme česnek utřený se solí. Přidáme nastrouhaný sýr a už... více o Česnekovo-sýrová pomazánka
Salám, okurku, cibuli umeleme, přimícháme majonézu a tuto směs přidáme do vychladlého nálevu. Je to vynikající pomazánka. Nejlíp chutná na chlebíčkách... více o Pikantní pomazánka na chlebíčky
Na velké pánvi zprudka osmažíme na olivovém oleji mleté maso (asi 10 minut), přidáme drobně nakrájenou cibuli a stále restujeme. Až je cibule osmažená... více o Mexická směs
Nejprve smícháme tvaroh se žloutkem, 100 g cukru a vanilkovým cukrem. Mléko nalijeme do mísy, přidáme vejce a hrst cukru. Do něho namáčíme tousty,... více o Tvarohová žemlovka s ořechy
Nejprve si uvaříme pudink z mléka a pudinkového prášku dle návodu s přidáním 1 vanilkového cukru a necháme vychladit. Do tvarohu přidáme cukr dle... více o Ledový dort nepečený
Ve vodní lázni rozpůstíme tyčinku s 1 polévkovou lžící tuku. Vznikne vynikající čokoládová poleva, která zaručeně utuhne a lehce se rozetírá i do... více o Poleva z "ledových kaštanů"
Rajčata nakrájíme na malé kostičky, dáme do mísy, zalejeme jogurtovou majonézou, přidáme 3 lžíce grilovací hořčice, na kostičky nakrájený sýr Matador,... více o Pikantní rajčatový salát
Ze strouhané mrkve, másla, mouky promíchané s kypřicím práškem do pečiva a soli vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále vyválíme plát silný asi 3 mm.... více o Mrkvovníky
Uvedené ingredience smícháme dohromady, necháme 1 den uležet v lednici. Potom už mažeme na plátky veky, chleba nebo rozpůlené rohlíky a grilujeme... více o Super rychlý gril
Kuřecí prsa jemně nasolíme a nakrájíme na úzké dlouhé nudle. Dáme do mísy a zalijeme marinádou z oleje, kečupu, provensálského a grilovacího koření a... více o Grilované kuře na špejli
Kuře rozřízneme na poloviny, osolíme, vetřeme sojovou omáčku, pepř, skořici, podlijeme vínem, přidáme hřebíček a pečeme ve vyhřáté troubě. Před... více o Kuřátko pěti vůní
V hrnci na olivovém oleji necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme kari koření, na kostky nakrájenou dýni, lehce osmahneme a... více o Dýňová polévka s kari
Kotlety maklepeme, osolíme, potřeme česnekem, trošku posypeme tymiánem - nesmí ho být moc, nebylo by to dobré, pouze pár snítek - a posypeme hladkou... více o Kotlety po židovsku
Cuketu najemno nastrouháme a vymačkáme z ní vodu. Podle chuti a potřeby přidáme utřený česnek, hladkou mouku, majoránku, vejce, trochu mléka - všechno... více o Bramboráky z cukety
Řepu oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Dáme vařit s kostmi nebo ve vývaru. Až řepa změkne, zesvětlá a obarví vývar (na fialovorůžovou barvu), tak... více o Polská polévka z červené řepy
Nejprve připravíme první světlé těsto - šleháme 4 bílky a postupně přidáváme 4 lžíce krupicového cukru. Do pevného sněhu vykopíme 4 žloutky a opatrně... více o Dvoubarevná roláda II.
Nálev: všechny suroviny svaříme a necháme 3 hodiny louhovat přikryté a pak přecedíme. Zelí nakrájíme a spaříme 1 minutu ve vroucí vodě, do které jsme... více o Sterilovaná zeleninová směs s houbami
Zeleninu nakrájíme na kousky, trochu podlijeme vodou, přidáme koření, ocet, sůl a cukr a vaříme doměkka. Poté necháme směs vychladnout a rozmixujeme.... více o Halali
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, vyčistěné lusky paprik nakrájíme na kroužky. Vše namačkáme do sklenic a již nic nepřidáváme. Sterilujeme dle velikosti... více o Rajčata s paprikami jako polotovar
Celé brambory omyjeme, kartáčkem očistíme, nakrájíme na měsíčky, z jedné brambory cca 6 měsíčků. Tyto naklademe na suchý plech - tou částí, kde je... více o Pěčoky
Změklý tuk, cukr a celé vejce ušleháme do krému, přidáme vločky, mouku s práškem do pečiva, skořici a kokos. Těsto dobře promícháme a je-li přiliš... více o Ovesné koláčky
Hermelín nakrájíme na kolečka, vnitřní strany potřeme hořčicí a naklademe šunku čim víc tim líp, posolíme a složíme do původního tvaru. Celý tento ... více o Hermelín se šunkou
Větší klobouky hub rozčtvrtíme a obalíme v trojobalu, fritujeme cca. 5 min. Vychladlé naskládáme do sklenice-vrstva hub, vrstva cibule. Přidáme koření... více o Houbové pečenáče III.
Marináda: do vody dáme vařit ocet, sůl, koření, bobkový list a na plátky pokrájenou cibulku a pivo. <BR>Rybu očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na... více o Nakládaná ryba - pečenáče
Zelí jemně nakrouháme na nudličky, přidáme nakrájenou cibuli o ostatní přísady a dukladně promícháme. Necháme přes noc v chladu odležet. Naplníme do... více o Hlávkové zelí s křenem
Mouku prosejeme s práškem do pečiva a kakaem. V mléce rozšleháme vejce, cukr a olej a nalijeme do mouky. Důkladně vše promícháme a těsto rozetřeme na... více o Banánový dort
Z citronu vymačkáme šťávu (na 4 - 6 kotletek dávám šťávu z půlky citronu) a připravíme si majoránku. Kotlety naklepeme, osolíme a z obou stran poměrně... více o Kotlety na citronu a majoránce