Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 100 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g hladká mouka
    • 150
      g špaldová mouka
    • 50
      g mleté vlašské ořechy
    • 1
      lžička citronová kůra strouhaná
    • 180
      g třtinový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 150
      ml olej
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 100
      ml kefír
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžička zázvor sušený mletý
    • 2
      ks jablka
    • 1
      lžíce máslo
  • na polevu:
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 2
      lžíce máslo
    • 0,5
      lžička skořice - mletá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse rozšlehejte vejce s cukrem do pěny. Postupně přidávejte obě mouky smíchané s práškem do pečiva, citronovou kůrou, mletými ořechy a zázvorem. Prošlehejte a po částech do těsta zašlehejte olej a kefír.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
Těsto nalijte do dortové formy vyložené pečicím papírem. Jablka nakrájejte na tenké plátky a dejte je navrch koláče. Přidejte plátky másla a formu vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Koláč pečte 20 minut, pak stáhněte teplotu na 170 °C a pečte dalších 20 až 30 minut.
3
Po upečení koláč nechte vychladnout. Na polevu nechte rozpustit ve vodní lázni čokoládu s máslem. Do směsi přidejte skořici, promíchejte a pak nalijte na koláč.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: