Mrkvovníky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 60 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: macouch

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 200
      g mrkev strouhaná
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 200
      g hera nebo máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • švestková povidla
    • hnědý rum na dochucení - není nutný
  • Na obalení
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze strouhané mrkve, másla, mouky promíchané s kypřicím práškem do pečiva a soli vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále vyválíme plát silný asi 3 mm. Rádýlkem nebo nožem vykrájíme čtverečky asi 6x6 cm velké. Do středu každého čtverečku dáme kávovou lžičku švestkových povidel. Dva protilehlé konce spojíme v šáteček a přitlačíme. Jednotlivé kousky klademe na plech a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut (elektrická: 180 °C, horkovzdušná: 150 °C, plynová: stupeň 2-3.)
2
Ještě teplé mrkvovníky obalujeme ve vanilkovém cukru.

Komentáře k receptu

  • Leona
    Leona |

    21. 9. 2005 09:40

    Také se mi jich nepodařilo 60ks, snad jen polovina, ale pravda - mohly být měnší :) Moc jsem se ale nesnažila, kdyby to náhodou nestálo za to ... ALE MUSÍM S ČISTÝM SVĚDOMÍM DOPORUČIT, velice jednoduché a opravdu chutné !!!

  • Monika
    Monika |

    9. 2. 2005 12:11

    60 se mi jich udělat nepovedlo, měla jsem je trošku větší, ale sklidila jsem velký úspěch. Není to ani složité, použila jsem vykrajovátka na šátečky, které jsem koupila za 29 Kč a šlo to rychle. Pár se mi jich podařilo schovat do druhého dne a když navlhly, byly snad ještě lepší.