Ledový dort nepečený

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 10
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení dětské piškoty
    • 2
      ks netučný tvaroh
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      balení vanilkový cukr
    • moučkový cukr
    • 1
      balení pudinkový prášek
    • 0,5
      l mléko
    • hnědý rum
    • 1
      balení želatina
    • broskvový kompot

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si uvaříme pudink z mléka a pudinkového prášku dle návodu s přidáním 1 vanilkového cukru a necháme vychladit. Do tvarohu přidáme cukr dle chuti, 1 vanilkový cukr, žloutek, zamícháme a spojíme s vychladlým pudinkem v krém.
2
Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme piškoty, které dobře zakapeme rumem. Na ně dáme vrstvu krému. Totéž opakujeme ještě 2x. Poslední vrstva by měl být krém, na který poklademe na plátky nakrájené kompotované broskve nebo jiné ovoce. Připravíme si želatinu dle návodu na sáčku a ovoce touto chladnoucí želatinou zalijeme. Dort necháme vychladit v lednici nejlépe přes noc.
3
Mohu vřele doporučit zvláště v těchto horkých letních dnech.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Markéta Strížová
    Markéta Strížová |

    10. 1. 2012 18:38

    Vykoušela jsem tento recept a dort je výborný :-* Vřele doporučuji <3 U nás se po něm jen zaprášilo. Udělala jsem ho s broskvemi a chuť byla vynikající ;-) Určitě udělám znovu a dávám velkou 1 :-)

  • Markéta Strížová
    Markéta Strížová |

    10. 1. 2012 18:36

    Vyzkoušela jsem tento recept a byla jsem nadšená.Dort je vynikající:-) Udělala jsem ho s broskvemi a neměl chybu!! Vřele doporučuji :-) Jen se po něm zaprášilo.

  • Kristýna Novotná
    Kristýna Novotná |

    28. 5. 2010 19:23

    Výborné :) Do teď jsem dělávala nepečený tvarohový dorh od Opavie (je tu taky jako recept), ale tam se přidávala kostka másla. Toto je skvělý lehký a dietní moučník. Do těsta jsem přidala čokoládu na vaření, protože mi zbyla po jiném moučníku, vajíčko jsem vynechala a na vrch jsem dala želatinu z pudinku a šťávy z ovoce, jak tu někdo radil. Chválím a budu několikrát opakovat :)

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    27. 6. 2006 07:20

    Janka, želatínu dajte napučať len do trošička vody, aby ste ju zakryli, potom ju pekne rozpustíte za stáleho miešania a vlejete tam, kam potrebujete. Ak máte napísané 1 sáčok na 1/2 l, tak sa myslí, že ten sáčok vám stačí na pol l masy, nemusíte želatínu namáčaž v pol l vody. Len v troške vody. Tým objem príliš nezmeníte.

  • Jana
    Jana |

    26. 6. 2006 19:19

    Terezko, prosím Ťa, píšeš 500 g tvaroju + 1/2 l pudingu = 1 l. Teraz teda želatíny idú 2 sáčkya tie sa do koľko tekutiny zas dajú napučať -je písané 1 želatína na 1/2 l tekutiny, ale to užbude viac než 1 l? Nerozumiem, so želatínou nemám dobré skúsenosti, neviem to

  • Ivana
    Ivana |

    26. 6. 2006 13:23

    Děkuju za vysvětlivku. Samozřejmě jsem 1 želatinu rozpustila v 1/2 l vody a samozřejmě jsem tu teplotu nejspíš poněkud přetáhla. Já dělala tento dort v zimě, povedl se mi perfektně, takže jsem honem netušila, co teď dělám špatně. Ještě jednou Terezko děkuju.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    26. 6. 2006 12:20

    Ivanka, ak môžem poradiť, želatínu používajte podľa návodu na sáčku, nie všetky sú rovnaké. Prepočítajte si, aký objem budete celkove mať - teda množstvo krému alebo iného "materiálu", do ktorého dávate želatínu a prepočítajte si množstvo želatíny. Ak ste dávali napr. želatínu do tohto krému, tak : 500 g tvarohu + puding z 1/2 l mlieka = 1 l, takže prepočítať množstvo želatíny na 1 l a podľa návodu použiť množstvo želatíny. Keďže je to krém, tak možno trocha želatíny ubrať, aby nebol taký pevný. Pozor na rozpúšťanie želatíny, teplota nesmie presiahnuť 60 st., želatína potom stratí želírovaciu schopnosť.

  • Ivana
    Ivana |

    26. 6. 2006 11:49

    Včera jsem vyráběla, našla jsem půl litru lesních jahod, takže naprosto úžasné!!! Nejspíš jsem ale měla nějakou nekvalitní želatinu, dort byl i po půl dni v lednici téměř tekutý, jedli jsme ho lžící rovnou z plechu. Proto prosím poraďte, jakou želatinu příště použít. Děkuji

  • Míša Lebdušková
    Míša Lebdušková |

    15. 3. 2006 17:25

    Dortík jdu právě udělat,pak řeknu,ale už vím tet že bude dobrý,ale pak písnu,recept se mi zalíbil tak dortíka zkusím,díky za radu.

  • Jarka
    Jarka |

    10. 3. 2006 12:48

    Přidala jsem zakysanou smetanu, dort je ZA 1

  • iva ivuka
    iva ivuka |

    25. 2. 2006 23:35

    mnam

  • Anonym
    Anonym |

    23. 1. 2006 11:25

    Bylo to fakt úžasný!!

  • Romanka
    Romanka |

    21. 1. 2006 19:12

    Děkuji za skvělý recpt,byl opravdu výborný.Když jsem ho udělal rodině tak se po něm jen zaprášilo.moc díky

  • Marie Němcová
    Marie Němcová |

    21. 1. 2006 15:40

    Dnes jsem dort udělala dcerce k narozeninám.Zatím bude do zítřka chladit v lednici.Takže pak dám vědět jak chutnal.Léta dělám podobný dort z kysané snetany ,piškotů a ovoce,taky vynikající.

  • Ivana K.
    Ivana K. |

    18. 1. 2006 10:07

    Moc dobrý - udělala jsem dietnější variantu - bez žloutku, bez práškového cukru - jen s vanilkovým cukrem a místo rumu jsem piškoty pokapala šťávou z kompotu - vynikající dort jen 500kJ/100g (máslové, třené a jiné dorty mají i víc než 2000kJ/100g. Dávám 1

  • Alena
    Alena |

    16. 1. 2006 14:32

    Dělala jsem jako Ivana - tvaroh jsem zvlášť nemíchala, ale přidala jsem ho do vychlazeného pudinku + cukr a další ingredience. Naředila jsem vše rozehřátou želatinou, promíchala a nalila do formy vyložené potravinářskou fólií. Krásně to ztuhlo a byla to opravdu veliká dobrota. Jó, a žloutek vůbec nebyl potřeba.Dávám 1!!

  • Monísek Karešová
    Monísek Karešová |

    12. 1. 2006 12:15

    Recept jsem vyzkoušela a byl velmi dobrý.Mooc ho nezbylo.Doporučuji

  • Lenka
    Lenka |

    11. 1. 2006 18:39

    Pokud se nechcete zaplacnout pudinkem tak doporucuji piskoty pouze smichat se zakysanou smetanou a rozlozit do formy. Na to dat ovoce a pouze zalit zelatinou. Kolac je taky vyborny a neni tak hutny.

  • byggy kavanová
    byggy kavanová |

    11. 1. 2006 11:55

    zkusím ho.ale těch receptů na dort by jste mohla napsat víc než jenom jeden.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    9. 1. 2006 13:03

    Souhlasím s Vámi, Terezko, už je těch komentářů o syrových žloutcích dost a dost. Snad už jsme si to všichni vyřikali a opravdu není nutné, aby se to pořád dokola opakovalo. Ať se každý zařídí podle svého, když máme tu demokracii, jak píše Di :)), no ne ?!

  • Di
    Di |

    9. 1. 2006 08:22

    Vy čtete paní Jarčušková zprávy hygieniků? Nechte na každém, ať se rozhodně sám, zda chce nebo nechce jíst syrová vejce.Máme přece demokracii, tak ať je ve všem. Někde je syrových vajec opravdu potřeba (jsou například základem pravého tiramisu), ale tady jsou podle mě opravdu zbytečností.

  • Ivana
    Ivana |

    9. 1. 2006 08:07

    Smíchala jsem uvařenou želatinu s hotovým pudinkem i tvarohem, nalila jsem to na piškoty, na to borůvky, mandarinky, jahody - po ztuhnutí mi syn málem ohryzal i ruce. Po tučných a krémových vánocích naprosto úúúúúúúúúžasné! Jo: a na to blbý vejce jsem prostě zapomněla.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    9. 1. 2006 06:51

    Prosím, dajte už tým surovým žĺtkom pokoj, nie je nutné to písať do každého receptu, kde sa vyskytne. Zase prešli Vianoce, zase boli krémy a vaječné koňaky a žiadna salmonelóza. Tak si dajme novoročný záväzok, že nebudeme do toho už rýpať.

  • Di
    Di |

    8. 1. 2006 08:37

    Já bych žloutek jednoduše vynechala. je to skvělé i bez něj.

  • Helena
    Helena |

    7. 1. 2006 09:54

    A co kdybuchom ten zloutek rozslehali v mlece a nechali prejit varem v pudinku,kdyz to stejne prijde dohromady?

  • Jarda
    Jarda |

    4. 1. 2006 10:32

    Kazdy to dela jinak, ale co ja doporucuju: cerstve i kompotovane ovoce. Kompotovane precedime, sladkou stavu nevypijeme :-). Vrstvy jsou piskoty, ovoce, tvaroh s pudinkem a porad dokola. Na posledni vrstvu nepouzivam nejakou hnusnou zelatinu, ale z kompotove stavy uvarim pudink - normalne tu stavu z ovoce uvedeme do varu a rozmichame pudink (ja pouzivam vanilkovy) a zalijeme - milionkrat lepsi nez zelatina.

  • Barbora Polakova
    Barbora Polakova |

    3. 1. 2006 00:07

    Davam jednicku,krem je lahodny,krasne sa natiera, paci sa mi, ze do plnky nejde maslo.Spravila som piskotovy korpus 3x rozkrojila poliala ho bailysom naplnila kremom,na boky som dala lupienky mandli a vrch posypala cokoladou.Vynikajuce!!!

  • as
    as |

    27. 1. 2005 10:21

    Dort jsem zkoušela a je dobrý. Na namáčení piškotů jsem místo rumu použila uvařenou oslazenou kávu, do které jsem přidala kakao - kvůli dětem.

  • Jana Banham
    Jana Banham |

    24. 8. 2004 12:05

    Když čtu komentáře k mému receptu "ledový dort nepečený", mám radost, že dort chutná. Pro ty, kteří nemají důvěru k syrovému žloutku, mohu též doporučit ušlehat tento syrový žloutek s vanilkovým cukrem v misce nad párou do zhoustnutí. Když směs vychladne, přimíchám ji do tvarohového krému.

  • já
    |

    20. 8. 2004 14:03

    No tak teda já už vím co budu zítra dělat ... Když čtu tu chválu, musím se přesvědčit jestli si někdo nedělá srandu...

  • ája
    ája |

    20. 8. 2004 13:55

    Tak to je teda špica celá rodina byla nadšená.

  • Anonym
    Anonym |

    20. 8. 2004 12:54

    Opravdu skvělé doporučuji také...

  • věra
    věra |

    20. 8. 2004 12:46

    Je to móóóóóóóc dobrý, kdo ochutnal stále vzpomíná...musím rozdávat recepty díky Jano..

  • Zuzana Pekárková
    Zuzana Pekárková |

    19. 8. 2004 14:52

    Dortík je moc dobrý, je pěkná kombinace, borůvek a jahod a můžou se přidat dílky mandarinek, nebo kompotovaných broskví.

  • věra
    věra |

    19. 8. 2004 07:51

    Dort je vynikající, do utřeného tvarohu jsem mimo pudinku ještě přimíchala ušlehaný sníh ze zbylého bílku. Díky za recept je to dobrota a vypadá to velmi pěkně.