Připravit těsto jako na bramborák: nastrouhat nahrubo brambory, česnek najemno, smíchat s vejci, solí, majoránkou a pepřem, trošku hladké mouky. Tenké... více o Slezský řízek
Maso nakrájet na plátky. Naklepat, osolit, posypat kari kořením. Cibuli nakrájet na kolečka. Rozpustit máslo na pánvi a maso opéct rychle po obou... více o Medailonky v jogurtu
Do masa přidat strouhanku, mléko, vajíčka, křen, hořčici. Cibuli nasekat najemno, česnek prolisovat a vmíchat do krůtí hmoty. Podle chuti osolit,... více o Krůtí sekaná
Kuře oprat, osolit. Do hrnku nalít 1/2 oleje, lžičku kari, lžička pepře, lžička mleté papriky sladké, lžička pálivé. Rozmíchat. Rozetřít česnek,... více o Kuře po ďábelsku
V mléce rozšlehat žloutky, špetku soli a postupně rozšlehat s tvarohem a moukou. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Na pánvi na oleji smažíme... více o Tvarohové amolety
Do poháru dáme instantní kávu, seřízneme likérovou špičku bez piškotového spodku a přidáme do poháru, zalijeme vařící vodou a přidáme šlehačku s... více o Špičková káva
V míse zpracujeme kynuté těsto, až se dělají bublinky. Opatrně s mlékem, radši přidávat po troškách. Nechat vykynout. Náplň: pomlít salám do kastrůlku... více o Masové pirožky
Maso nakrájet přes vlákna na hranolky, osmahnout na sádle do zlatova, zaprášit paprikou, karim, zapéct a podlít vodou, osolit, dusit doměkka. Při... více o Hovězí v kečupové směsi
Rozkvedlat žloutky s maizenou. Maso nakrájet na kostky a promíchat v žloutcích, aby se obalily. Rozpálit olej, kostky masa v něm osmažit. Na pánvičku... více o Francouzské vepřové na žampionech
Řízky naklepat, osolit, opepřit, lehce poprášit hladkou moukou a opéct na oleji. Potom každý plátek masa potřít hořčicí a dát na pekáč, položit na něj... více o Haštalský řízek
Maso nakrájet na nudličky, osolit, opepřit a opéct na tuku. Přidat nakrájenou cibuli, na plátky žampiony, orestovat. Nakonec přidat utřený česnek,... více o Minutkový guláš Petřín
V míse smícháme mouku, cukr, sodu, 2 vejce a přidáme na drobno pokrájený ananas i se šťávou, vymícháme vláčné těsto. Dáme na vymazaný, vysypaný plech... více o Ananasové řezy
Řízky naklepat, osolit, opepřit, poprášit moukou a opéct po obou stranách na rozpáleném oleji. Do výpeku přidat kečup, máslo, hořčici a podusit.... více o Kuřecí řízky v pikantní křenové omáčce
Vepřovou plec rozřízneme v tenký plát, okraje trochu odrojíme, aby se zarovnaly. Naklepat, osolit, opepřit. Odkrojené maso pomlít spolu s hovězím a... více o Vepřová roláda s mletým masem
Kuře rozdělit na 4 porce, které povaříme v polévce. Nechat trochu zchládnout, opatrně vykostit, aby zůstaly plátky masa. Obalit v hladké mouce. Z... více o Kalifornské kuře
Med, cukr a margarín zahřejeme ve vodní lázni, až jsou všechny suroviny spojené přidáme vejce a sodu, promícháme, sejmeme z plotny a dobře vmícháme... více o Medovník dle ukrajinské receptury
Menší porce králíka osolit, opepřit a opéct na prudko. Vložit do pekáče. Na tuku osmahnout nakrájené cibule, nakrájenou uzeninu na kostičky,... více o Králík po španělsku
Plát masa rozklepat, osolit a opepřit. Kapii nakrájet na tenké proužky. Cibuli a polovinu slaniny nakrájet na kostičky a orestovat do sklovata, přidat... více o Tomatová cikánská pečeně
Kuřecí maso nakrájet na kousky, vmíchat pepř, kari, papriku a trochu soli. Polijeme olejem, promícháme a necháme v chladu asi 4 hodiny. Může se i přes... více o Kuře na sobotu
Do nádoby vsypeme mouku a ve středu uděláme jamku. Do jamky rozdrobíme kvasnice, promícháme je s mlékem a z mouky vezmeme tolik, aby vzniklo řídké... více o Bramborový chlebík
Do 2 dl mléka přidáme špetku cukru, rozdrobené kvasnice a necháme vykynout. Potom zpracujeme na těsto mouku, sůl, cukr, rozpuštěný tuk, kvásek a... více o Jemné bufetové rohlíky
Husí játra necháme odstát půl hodiny ve studeném mléce, potom je osušíme. Vložíme je do kastrůlku, zalejeme sádlem tak, aby játra byla celá ponořená.... více o Husí játra na studeno
Omytá celá husí játra vložíme na půl hodiny do studeného mléka (zbělí a budou křehčí). Potom je osušíme, a prošpikujeme tenoučkými pásky slaniny,... více o Husí játra
Ledvinky dobře očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli a klobásu nakrájíme na kolečka, slaninu také na kostky. Na jehly střídavě napichujeme kousek... více o Šašlik z vepřových ledvinek
Žloutky, cukr, citronovou kůru a šťávu třeme do pěny, pak přidáme krupičku a vařené brambory nakonec sníh z bílků. Nalijeme do vymazaného a vysypaného... více o Ovocný koláč z brambor
Všechno nakrájíme na kostičky a zamícháme majonézu. Dle chuti lze dosolit či dokořenit. Rychlé, jednoduché, chutné.... více o Šopský salát jinak
Kotlety naklepeme, osolíme a položíme na vymaštěný plech vysypaný strouhankou. Popepříme, poklademe postupně kolečkami cibule, plátkem slaniny a... více o Farářky
Nudle uvaříme, scedíme a propláchneme vodou. Vymažeme plech a polovinu nudlí rozprostřeme na plech, potřeme 5 lžícemi povidel a posypeme ořechy, dáme... více o Zapečené nudle s povidly
V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny. Ve druhé míse třeme med, olej, džus, vejce, pyré. Vše přidáme k sypkým surovinám a zamícháme jen krátce,... více o Dýňový perníkový chlebíček
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme všechny suroviny. Mouky nasypeme tolik, aby vzniklo hodně husté těstíčko. Nesolíme. Na pánvi rozehřejeme olej,... více o Krokodýlí maso
Oddělíme žloutky od bílků a vše kromě bílků smícháme, nakonec přidáme sníh z bílků. Do poloviny těsta vmicháme kakao a drcené ořechy. Střídavě dáváme... více o Bábovka tchýně Hedviky
Kuřecí prsíčka osolíme, posypeme tymiánem, osmažíme na oleji a uchováme v teple. Do výpeku přidáme najemno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět.... více o Kuřecí prsa s višněmi a tymiánem
Cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme na másle, zalijeme 1/2l studené vody, přidáme kostku masoxu, lžičku soli, lžičku majoránky a ovesné vločky.... více o Ovesné karbanátky
Na másle osmahneme cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky a opečeme. Potom dáme všechnu zeleninu,kromě hrášku a podlijeme vínem. Dusíme do křehka.... více o Barevný domácí talíř
Chleba potřeme Ramou, dáme kolečko salámu a uzeného, plátek sýra, přidáme na proužky nakrájenou papriku a cibuli a pokapeme prolisovaným česnekem,... více o Zimní toust
Do kastrolu dáme najemno nakrájenou slaninu, částečně ji vyškvaříme, na ni vložíme naklepané, osolené a opepřené plátky masa, zprudka osmahneme. Pak... více o Vepřové plátky na zelenině
Do kastrůlku, který dáme nad vodní lázeň dáme všechny ingredience mléko, žloutky, cukr, mouku, olej. Vše mícháme do zhoustnutí v jemný hustý krém.... více o Štědrovečení bomba
Omyjeme lilky a podélně je rozkrojíme. Lžící vydlabeme vnitřky. Dužinu posolíme a necháme odležet. Na kostičky pokrájíme rajčata. Troubu předehřejeme... více o Zapečený lilek s nivou
Slaninu nakrájíme na klínky a protkneme jí porce kapra, rybu potřeme prolisovaným česnekem, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme... více o Kapr na česneku
Omyté brambory i se slupkou nakrájíme na silnější plátky, stejně tak i cibuli a slaninu. Olej smícháme se solí a kořením. Napichujeme střídavě na... více o Farmářské brambory II.
Krabí tyčinky nakrájíme na kousky, dáme do misky a zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a rozmělníme vidličkou. Vmícháme majonézu (na jedno... více o Toast s krabími tyčinkami
Jogurt spolu s kořením, olejem a solí smícháme a do vytvořené marinády namočíme omytá kuřecí křidélka. Dáme do lednice na 24 hodin necháme odležet.... více o Jogurtová křidélka
Na oleji zpěníme cibuli a kuřecí kůže, přidáme polovinu nasekaného česneku, gulášové koření, papriku a mouku. Po chvíli přidáme masox a hned rozředíme... více o Falešná dršťková
Kořenovou zeleninu nastrouháme na jemném struhadle a osmažíme na másle. Když zelenina lehce ztmavne, zalijeme vodou a vložíme syrové filé, osolíme,... více o Jednoduchá rybí polévka
Lososa osolíme, bohatě okořeníme zázvorem, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli uležet. Obalíme v mouce a na oleji usmažíme. Podáváme s vařeným... více o Losos na zázvoru
Maso a eidam nakrájíme na kostky, cibuli a klobásu na kolečka. Vše napichujeme střídavě na špejle. Vytvoříme tak 4 špízy, které posypeme kořením,... více o Smažené kuřecí špízy
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje necháme zpěnit cibulku,... více o Hrachová polévka s klobásou
Maso osolíme, posypeme kořením, zasypeme nakrájenou kořenovou zeleninou a zalejeme vínem. Necháme min. 24 hodin uležet. Na oleji zpěníme cibuli,... více o Hovězí pečeně na víně
Brokolici uvaříme doměkka v osolené vodě nebo v páře. Přidáme kukuřici a vaříme dokud se neprohřeje. Hotovou zeleninu zcedíme. Těstoviny uvaříme... více o Brokolicový salát s těstovinami
Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme pomleté maso, za stálého míchání chvíli opékáme.... více o Prejt ze zbytků