Kukuřičný klas potřete olejem a opečte ze všech stran na pánvi. Klas postavte na výšku na prkénko a větším ostrým nožem z něj několika řezy odkrojte... více o Chlebíčky s avokádem a kukuřicí
Připravte karamelovou omáčku. V kastrolu se silným dnem rozpusťte cukr. Přilijte 60 ml vody a míchejte, dokud nezíská světle hnědou barvu. Může to... více o Poháry s lesním ovocem a slaným karamelem
Vlažné mléko, 100 g rozpuštěného másla, cukr, droždí a 2 vejce dobře promíchejte. Přisypte mouku a sůl. Vařečkou nebo v kuchyňském robotu hákem... více o Monkey bread se sýrovým fondue
Mléko prošlehejte s vejci, máslem, cukrem a solí. Přisypte mouku promíchanou s práškem do pečiva a zpracujte na hladké těsto. Asi 30 minut ho nechte... více o Vaflové jednohubky s kaviárem a avokádem
Ve velké míse smíchejte mouku se solí. V hrnku rozpusťte ve lžíci teplé vody droždí, vmíchejte mléko s cukrem, pak směs přilijte k mouce. Přidejte 1... více o Krevetové knedlíčky
Papričky podélně rozkrojte a vydlabejte semínka. Lučinu vyklopte do misky, promíchejte s jemně nastrouhanou goudou, mlékem a oreganem. Lodičky... více o Pečené jalapeňo se sýrem a slaninou
Oštiepok je slovenský sýr vyrobený z kravského mléka. Můžete použít přírodní nebo uzený. Sýr je vhodný i na grilování, protože se nerozteče a drží... více o Grilovaný oštiepok s brusinkovou omáčkou
Plátky ovčího sýra osolte a posypte kořením. Nechte asi půl hodiny odležet, pak ogrilujte z obou stran. Můžete zabalit do alobalu a grilovat v něm.... více o Grilovaný ovčí sýr
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme cukr/med a tymián. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Zcedíme a necháme vystydnout. Mezitím rozmixujeme maliny a... více o Malinovo-ostružinová limonáda
Meloun nakrájíme na kousky. Vymačkáme šťávu ze 2 citrónů, přidáme cukr/med. Vše společně rozmixujeme a smícháme s vychlazenou vodou. Následně vše... více o Melounová limonáda
Zázvor najemno nastrouháme a vmícháme do vody. Přidáme cukr/med a vaříme cca 10 minut. Poté necháme vychladnout. Mezitím rozmixujeme manga. Vše... více o Mangová limonáda
Vodu povaříme, v horké vodě cukr/med necháme rozpustit a dáme vychladnout. Borůvky rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. K propasírované šťávě z... více o Borůvková limonáda
2 kokosy povaříme ve vodě, množství vody odpovídá 2-3 šálkům. Kokosy vaříme, dokud skořápka nezměkne. Poté jí zbavíme hnědého povrchu a nakrájíme... více o Kokosová limonáda
Pro přípravu nealkoholické sangríi si připravte větší skleněný džbánek. Nejdříve rozmixujte hroznové víno spolu s pomeranči (nemáte-li čerstvé ovoce... více o Sangría bez alkoholu
Ovoce nakrájejte na kousky, dejte do připraveného džbánku a přilijte víno. Následně přidejte cukr/med, skořici, pomerančovou a citrónovou šťávu.... více o Sangría
Do misky vyklepněte vejce, přidejte sójovou omáčku a wasabi. Dobře prošlehejte metličkou Pánev o průměru asi 24 cm vytřete olejem a rozehřejte. Na ni... více o Vaječné rolky s nori a uzeným lososem
Maso vložte do hrnce, zalijte vodou, přiveďte k varu a povařte 10 minut. Slijte je a opláchněte pod studenou vodou. Dejte do hrnce, zalijte kofolou a... více o Bulky se šunkou pečenou v kofole
Začněte přípravou kvásku. V misce utřete droždí s cukrem na hladkou kašičku. Zalijte asi 100 ml vlažného mléka a přidejte 1 lžíci polohrubé mouky a... více o Vláčná máslová vánočka
Nejprve připravte krém. Ve vodní lázni ušlehejte ručním šlehačem žloutky s cukrem a dření z lusku do husté teplé pěny. Přendejte ho do robotové mísy,... více o Ořechová kolečka s vanilkovým krémem bez lepku
Nejprve si připravte čokoládový krém. Ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě rozpusťte čokoládu, nechte ji zchladnout. V jiné misce ve vodní lázni... více o Vánoční kmen bez lepku
Troubu předehřejte na 100 °C, 1–2 plechy vyložte pečicím papírem. V míse robotu utřete cukr se sádlem. Potom přidejte mouku, kakao a vše zpracujte v... více o Sádlové bochánky bez lepku
Troubu zapněte na 200 °C, 2–3 plechy vyložte pečicím papírem. Všechny ingredience na těsto zpracujte na vále nebo v robotu dohladka. Rozdělte ho na... více o Karamelová kolečka bez lepku
Troubu předehřejte na 190 °C, 2–3 plechy vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto důkladně zpracujte dohladka. Těsto rozdělte na několik... více o Išelské dortíčky bez lepku
Troubu předehřejte na 210 °C, asi 3 velké plechy vyložte pečicím papírem. Na vál prosejte mouku. Udělejte do ní důlek a do něj vložte máslo, cukr a... více o Linecká srdíčka bez lepku
Na vysoký plech si nalijeme přiměřené množství oleje a pomocí naklánění jej dostaneme na celou plochu. Zbytek ingrediencí si nakrájím na malé kousky a... více o Rozložené masové špízy se zeleninou
Cizrnu slijte a v míse promíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje, mletou paprikou, drceným římským kmínem a trochou soli. Vyklopte ji na plech... více o Kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem
Brokolice rozeberte na růžičky a 5 minut povařte, slijte, propláchněte studenou vodou a dobře osušte papírovou utěrkou. Rozložte na prkénko, velkým... více o Brokolicové karbanátky
Do kuřecích prsou udělejte pravidelné rovnoběžné zářezy v asi centimetrových rozestupech, maso dokrojte vždy asi do dvou třetin výšky. V míse... více o Zapečená kuřecí prsa se špenátem
Mrkve oloupejte a nastrouhejte nahrubo, řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na drobné kousky, cibuli pokrájejte nadrobno. Vše zprudka restujte na... více o Těstoviny s restovanou zeleninou
Cibuli oloupejte a pokrájejte nadrobno, stonky řapíku očistěte a nakrájejte na tenké plátky, vše zpěňte na dvou lžících olivového oleje. Restujte asi... více o Fazolová polévka s rajčaty a kapustou
Ořechy nasypte na plech a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 13–15 minut. Poté oříšky nasypte na čistou utěrku a dobře promněte, tím je... více o Domácí nutella
Bylinková sůl 1. Nadrobno nasekané bylinky rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Usušte při teplotě 80 °C, asi 20 minut. 2. Bylinky a... více o Ochucené soli
Do kastrolu nalijte 2 hrnky vody, přidejte polovinu rozmarýnu se zázvorem a za velmi mírné teploty povařte asi 10 minut. Poté sceďte a vmíchejte med,... více o Sirup proti nachlazení
Troubu předehřejte na 160 °C. Vejce s cukrem našlehejte do světlé pěny. Mezitím ve vodní lázni rozpusťte nalámanou čokoládu s máslem. Kakao zlehka... více o Brownies stromky
Troubu rozehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Rozprostřete na něm papriky a lilky a asi 30 minut pečte. Papriky přesuňte do mísy,... více o Ajvar
100 g másla rozpusťte ve velké pánvi a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidejte šalvějové lístky a po minutě pokrájená a... více o Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Cukr utřete s máslem a poté přidejte vejce a jablko. Dál šlehejte asi 2 minuty. Přisypte vločky i mouku se sodou, práškem do pečiva, solí a rozinkami... více o Ovesné sušenky s jablkem a javorovým sirupem
Všechny ingredience na krém smíchejte v kastrolu se silným dnem. Za mírné teploty a míchání zahřívejte, dokud nezhoustnou do hustého krému. Mouku... více o Linecké sušenky
V míse smíchejte mouku, kakao a sůl. V kuchyňském robotu při střední rychlosti utřete do pěny máslo s cukrem. Poté přidejte vejce, mléko, vanilku a... více o Pekanové sušenky
V kastrolu rozpusťte máslo a přimíchejte cukr s moukou. Sundejte ze sporáku a vmíchejte všechny ostatní suroviny kromě čokolády, pak nechte zchladnout... více o Florentýnky
Začneme kváskem. Mléko zahřejeme v kastrůlku (pozor, nesmí se vařit! stačí pouze mírně zahřát). Odstavíme, přidáme lžičku cukru a mouky, zakryjeme a... více o Bezlepkové koláče
Rebarboru očistíme od slupky a nakrájíme na kostičky. Promícháme v misce se skořicí a lžicí cukru. Do kuchyňského mixéru vyklepneme vajíčka, přidáme... více o Bezlepkový rebarborový koláč
Mouku nasypeme na vál, uděláme v ní důlek a přidáme vejce, máslo na menší plátky a špetku soli. Přidáváme postupně vodu a vypracujeme hladké těsto,... více o Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
Z rostlinného tuku, tvarohu a mouky vypracujte těsto a rozdělte jej na dvě části. Nechte alespoň půl hodiny uležet v lednici. Mezitím nastrouhejte... více o Křehký jablečný koláč
Z másla, mouky, cukru, mandlí a žloutků vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a nechte půl hodiny v chladu. Jablka nakrájejte na kousky a... více o Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Troubu si rozehřejte na 120 °C (horkovzdušnou na 100 °C, plyn na 1 stupeň) a připravte si velký plech na pečení s pergamenovým papírem. V pečlivě... více o Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Do trouby dejte plech a nechte ho předehřát na 190 °C. Do hrnce dejte borůvky, hřebíček, cukr a zvolna zahřívejte asi 10 minut, dokud se cukr úplně... více o Zakrytý borůvkový koláč
Mouku, cukr, zázvor, skořici a sůl promíchejte a nasypte na pracovní plochu. Rychle prohněťte prsty s máslem nakrájeným na kostičky. Přidejte med se... více o Zázvorové sušenky s hvězdami
Obě másla utřete s cukrem do pěny a poté zašlehejte vejce. Zapracujte mouku s práškem do pečiva a solí. Těsto zabalte do fólie a nechte alespoň hodinu... více o Sušenky z arašídového másla
Máslo utřete s oběma cukry do pěny. Přidejte žloutek (bílek uchovejte) a vanilku a dál třete, dokud se vše nespojí. Poté zapracujte obě mouky se sodou... více o Želví sušenky s karamelem